ANNONS

Conni Gustavsson och Per Belin har drivit OKQ8-macken i Karlbo snart 11 år.
Foto: Rebecca Linder

I Karlbo investeras miljoner

KARLBO. Conni Gustavsson och Per Belin driver tillsammans OKQ8-macken i Karlbo som ett franchiseföretag. Nu investerar OKQ8 cirka tre miljoner kronor i deras mack.

– Det här visar att de tror på oss, säger Conni Gustavsson.I december 2007 tog han och Per Belin över verksamheten av macken. OKQ8 hade tidigare fattat beslut om att stänga den på grund av bristande lönsamhet och all personal var uppsagd, inklusive Per Belin som då var stationschef.

Beslutet väckte stor uppståndelse och det startades protestlistor. Detta fick till slut OKQ8 att ändra sitt beslut och låta Per Belin och Conni Gustavsson ta över driften av stationen som de beslutat sig för att driva i egen firma, som franchise för OKQ8.
– Det var första gången som OKQ8 backade på ett nedläggningsbeslut, säger Conni.

Förra hösten stängde OKQ8 butiken på Dalavägen och där finns nu enbart obemannade pumpar och en biltvätt kvar.
– Vi fick erbjudande om att ta över butiken i Avesta för en två-tre år sedan men det ville vi inte eftersom vi vill ha fokus på macken här i Karlbo. Hade vi tagit över i Avesta så skulle de ha lagt ner här istället, förklarar Conni.

Efter att de har drivit verksamheten här nu i snart elva år tillsammans konstaterar de att det är en mötesplats för de boende i Karlbo då det inte längre finns någon matbutik här. Verksamheten går också runt och de kan betala ut löner.
– Folk här är köptrogna och vi satsar på det som vi är bra på. Den traditionella macken är ju på väg bort allt mer, framhåller Per Belin.

Förutom diverse tillbehör till bilen såsom torkarblad, olja och spolarvätska tillhandahåller de också service som postutlämning, har investerat i en bra biltvätt och har även hallar där man kan tvätta bilen för hand. De har även nischat sig mot däck och erbjuder däckskifte och däckhotell.
– Och så har vi väldigt god mjukglass, säger Conni glatt.

Att OKQ8 nu investerar i marken här för flera miljoner ser de som oerhört positivt, även om det är lite rörigt för kunderna just nu. Någon gång i september borde arbetet vara klart. Då har de fått nya pumpar, nya rörledningar, elkablar och besiktigade tankar. I och med detta får de också det nya drivmedlet Go Easy.

– E 85 har vi aldrig haft och det kommer vi inte att få nu heller eftersom det är på väg bort däremot kommer vi på sikt att få den nya dieseln HVO. De förbereder för detta men vill först se att det finns en efterfrågan här, förklarar Conni.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 33 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS