ANNONS

Nybygget i kvarteret Ålen 2 består av fyra huskroppar med åtta lägenheter i varje
Foto: Pär Sönnert

Hyresgäster missnöjda med nybyggda lägenheter

HEDEMORA. Efter knappt ett år är det fortfarande mycket som inte fungerar som det ska i de nybyggda lägenheterna i kvarteret Ålen 2 i Hedemora.

– Jag tycker att Hedemorabostäder borde skämmas, säger en upprörd hyresgäst.
I början av året flyttade de förväntansfulla hyresgästerna in i nybyggda lägenheterna i kvarteret Ålen 2 i Hedemora. Nästan ett år senare väntar många av dem fortfarande på att saker och ting ska komma på plats och fungera ordentligt.
– Det är inte mycket som fungerar, säger en av hyresgästerna uppgivet.
– Vi har fått massor av lappar om kontroller och besiktningar, men sedan dyker det upp folk på dagar som de inte ska dyka upp, eller så kommer de inte som utlovat, säger en annan av hyresgästerna.
– Vi hade översvämning och efter det har hissen varit ur funktion, sedan den 1 september, tillägger en tredje.
Hyresgästerna som Annonsbladet stämt träff med vill varken vara med på bild eller ha sitt namn med i tidningen. Men när de berättar om felen som finns i lägenheterna så pratar de nästan i munnen på varandra.
– Golvet i vardagsrummet var svajigt, så vi fick hålla oss borta i tre dagar medan det skulle åtgärdas. När vi kom hem igen var det fortfarande lite svajigt, och hantverkarna hade inte ens städat efter sig. När jag ringde och sade till så tog det ett par timmar innan de dök upp och skulle städa och då var klockan 17.30 på en fredagskväll, säger en av hyresgästerna.
– Hos oss var termostaten kopplad till fel rum. Jag försökte höja värmen i badrummet och sänka värmen i sovrummet men det blev tvärtom, säger en annan.
– Och taken på balkongerna är monterade åt fel håll, så vattnet rinner in mot huset i stället för tvärtom, säger en tredje hyresgäst.
Hyresgästerna har kontaktat Hyresgästföreningen och överlämnat en lista med saker som de vill ha åtgärdade innan hyrorna ska förhandlas.
– Vi tycker att det är rimligt att begära det. Och det skulle kännas som ett hån om de skulle höja våra hyror efter allt detta. Vi har dock fått en halv månadshyra som kompensation, men det var klent, säger en hyresgäst.
En av hyresgästerna reagerade efter att ha gjort en felanmälan
– Det rapporterades som åtgärdat och avklarat utan att någon person ens var hit och tittade på felet, säger han.
På frågan om det finns något som är positivt med det nya boendet svarar hyresgästerna att det trots allt är nytt, fint och inte så lyhört.
– Men jag tycker att Hedemorabostäder borde skämmas över det här. Det känns inte som att de bryr sig om oss alls, säger en av hyresgästerna.
– Jag skulle vilja att de gick runt och knackade dörr och hörde sig för vad det är som är fel i respektive lägenhet. Då kunde de få en lista på saker som behöver åtgärdas, en lista som de sedan kan bocka av saker på, säger en annan av hyresgästerna.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v49

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS