ANNONS

Charlie Norman vid en konsert på Aveny 1977.
Foto: Bertil Danielsson

Hyllningskonsert för Charlie Norman

Kommunen planerade att hylla både Charlie Norman och Dan Andersson, men så kom pandemin. Dan får sina stenplattor med inskriptioner och Charlie får hyllningskonsert den 4 oktober.

– Jag presenterade en större plan, genom jazzklubben, för kommunen tidigt i våras. Bland annat med Wells Trio eftersom Charlie var hans lärofader, berättar Gigi Karlstedt.
Wells var med när “Hyllning till Charlie” planerades, med tillhörande stipendieutdelning och konsert åren 2007-2013.
– Nu hörde Robert av sig häromdagen och vi beslutar att köra som vi får enligt folkhälsomyndigheten, avslöjar Gigi Karlestedt.´

Den här gången heter hyllningen “Robert Wells Tribute to Charlie Norman” med Maria Wells och Wells trio. Och det utlovas 100 procent jazz, sawing och boogie.
Hyllningen kommer att ske på Aveny den 4 oktober klockan 15.00 och 18.00 och arrangeras av Ludvika kommun i samarbete med Ludvika jazzklubb.

Fakta Charlie Norman
Karl Erik Albert “Charlie” Norman, född 4 oktober 1920 i Ludvika i Dalarna, död 12 augusti 2005 i Danderyd i Stockholms län, var en svensk pianist och artist, framförallt känd för sin boogie woogie. Han är far till artisten Lennie Norman.
Han började arbeta som svarvare vid ASEA Ludvikaverken.
Vid en orkestertävling i Borlänge 1937 blev Norman upptäckt som pianist och inledde på midsommarafton samma år sin professionella karriär med Sven Fors orkester på Societetsrestaurangen i Varberg.
Resten är historia som det heter. Hans yrke blev musiker och han är vida känd för sin boogie woogie, en musikgenre som blev hans signum.

Källa: sv.wikipedia.org

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS