ANNONS

Hedenborgs maffiga betongkropp och karakteristiskt sluttande tak har nu haft bopålarna på Soldatheden i hela 60 år.
Foto: Sonny Jonasson

Hyllar Hedenborg under hela året

SVÄRDSJÖ. I Svärdsjö pressar man festsviden. En lokal lokal med legendstatus ska firas. Hedenborg fyller 60 år.

Humor, Musik & Allvar-produktion, med dalaprofilen Cecilia Kyllinge i spetsen, samt Solveig Bergqvist Larsson, Anders Larm och Jan-Olof Jonsson är först ut med nostalgishow på agendan när Hedenborgs 60-årsjubileum ska firas under 2018.
Den 11 mars är det klackarna i taket under parollen “Säg Algots det räcker”, och framöver planeras fler glädjespäckade gillen i den för bygden klassiska byggnadens innanmäte.

– Hedenborg har funnits sedan 1958, och det känns bra att lyfta det här jubileet i flera led, förklarar Sören Jonsson.
Bland annat arrangeras i april en föreläsning med författaren Gunnar Westrin. Westrin är närmast en ikon i flugfiskevärlden, och hans namn väger tungt i denna kontext. Till båda nämnda tilldragelser uppger Sören Jonsson att intresset varit stort och biljettåtgången av en närmast rykande sort.

– Vi fick till föreläsningen med Gunnar Westrin tack vare några grabbar i Borgärdets Sportfiskeklubb, utvecklar Sören Jonsson.
Svärdsjö Byggnadsförening innefattar ett helt gäng aktiva medlemmar, men en kärna om tio individer kan tillskrivas det största engagemanget.

– Tidigare har vi bland annat arrangerat en hyllningskonsert till Björn Afzelius, och gällande 60-årsjubileet kommer det att hända lite grejer för att uppmärksamma det under hela året, förklarar han.
Vid sidan av en bred repertoar av tillställningar är därtill Hedenborgs bottenvåning numera också hem för Svärdsjögymmet, och tidigare har där även varit ungdomsgård.

Publicerad i Annonsbladet vecka 7 2018

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS