ANNONS

HSB-föreningar slås samman

DALARNA. HSB Dalarna och HSB Mälardalen slås nu samman och blir HSB MälarDalarna.

Sammanslagningen träder i kraft rent formellt då Bolagsverket har godkänt och registrerat föreningen, under våren 2019. Organisationen för HSB MälarDalarna planeras dock att införas redan från 1 januari 2019.

– Jag är mycket glad idag! Beslutet som föreningsstämman fattat innebär att vi får möjlighet att framtidssäkra HSB-verksamhet i regionen. Fusionen innebär att vi kan samordna och effektivisera vår verksamhet, stärka den lokala närvaron och satsningar på digitala tjänster. Vi blir en starkare och attraktivare arbetsgivare som kommer att leverera kundnytta i världsklass, säger Maria Engholm, vd HSB Dalarna i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till sammanslagningen är att skapa bättre förutsättningar för HSB:s utveckling, att säkra den lokala närvaron och att vara en attraktiv arbetsgivare. Samt att kunna förbättra erbjudanden till deras medlemmar och kunder genom fler hållbara tjänster och ökad tillgänglighet.
– Det nya HSB MälarDalarna kommer att bli en viktig part i samhällsbyggande. Vi kommer att fortsätta producera och förvalta bostäder för ett tryggt boende, säger Britt-Marie Södarv, ordförande HSB Dalarna.

HSB MälarDalarna blir den sjätte största regionala HSB-föreningen i Sverige. Verksamhet bedrivs nu och även efter sammanslagningen i Borlänge, Falun, Mora, Rättvik, Leksand, Avesta, Ludvika, Västerås, Örebro, Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kumla, Köping och Sala.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS