Horndalsrevyn till final i revy-SM

Horndalsrevyns lokala nummer "Service i centrum" (bilden) har gått till final i revy-SM. Borlängerevyn har fått med ett bidrag till semifinal, där jurygrupper bestämmer vilket eller vilka bidrag som når finalen.
Foto: Mikael Eriksson
AVESTA/BORLÄNGE. Både Horndalsrevyn och Borlängerevyn har bidrag med till revy-SM. Horndalsrevyns lokala nummer "Service i centrum" har gått till final .

Revy-SM avgörs i Östersund 7 till 10 augusti. Horndalsrevyn har gått till final i klassen Lokalt nummer.
– Fantastiskt roligt, speciellt att vi gick direkt till final. Tidigare har vi nått semifinal men aldrig direkt till final, säger Mats Marcus, produktionsansvarig och ordförande i föreningen.
Numret “Service i centrum” handlar om de funktioner som har samlats på biblioteket i Avesta.
– Det har upplevts som lite rörigt, så det fanns något för oss där. Alla i ensemblen är med i numret och vi kan bli ett 30-tal som åker upp till Revy-SM och framför numret, berättar Mats Marcus.

Borlängerevyns sketch “Tunatrumpeten” har gått till semifinal i kategorin Sketch.
– Det känns jätteroligt! Vi har vunnit priser i SM tidigare, bland annat ett publikpris, men det var några år sedan nu, säger producenten Kicki Bergsten.
Semifinalen avgörs på torsdagen inför ett par jurygrupper.
– “Tunatrumpeten” är en improvisationssketch där publiken fick vara med och bestämma vad som skulle ingå i sketchen, så vi visste aldrig vad det skulle bli. Publiken fick bland annat bestämma vilken genre den avslutande sången skulle vara på, berättar Kicki Bergsten.

Pär Sönnert

Publicerad i Annonsbladet vecka 19 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Den som vill prova brandmannayrket bör skriva in helgen 1-2 juni i almanackan. Då bjuder Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund in till prova-på-dagar på brandstationen i Avesta.
KRYLBO. Bilar finns i blodet - racingen fick han som liten. Hans Holmlund driver dagtid familjeföretaget Holmlunds Bil. Men livsluften, endorfinerna, tankar han på helgerna i en racingbil .
AVESTA. Samla alla goda krafter, ha en samsyn på vad man vill uppnå och ha en tydlig agenda. Det var några av råden som gavs vid mötet om ett tryggare Avesta.