ANNONS

Martin Alvins inträde i revyn, både på scenen och som regissör, har lyft Horndalsrevyn ytterligare ett snäpp.
Foto: Mikael Eriksson

Horndalsrevyn raljant och briljant

HORNDAL. Horndalsrevyn bjuder in till en skrattfest i Kulturforum. Hoorndal.kom innehåller satir, komik och värme. Dessutom ett nytt djärvt grepp i form av en minimusikal.

Gå och se den! Dessa fyra ord räcker egentligen. Årets upplaga av Horndalsrevyn, som fått namnet Hoorndal.kom, bjuder på en skrattfest. Visserligen innehåller revyn något nummer som kanske mått bäst av att stanna på idéstadiet, och något nummer som vunnit på att kortats ned, men i det stora hela så är det en mycket sevärd revy som serveras.

Revygänget häcklar med värme, såväl lokala som nationella och internationella händelser och företeelser. Eller vad sägs om kommunalrådet Lars Isacsson men som döpts om till Isac Larsson med smeknamnet Tåfjutten, Donald Trump, i skepnad av Horndalspartiets ordförande Kurt “Krysset” Stålklo, och många andra profiler.

Kungen på Kulturforums tiljor är Jonas Bivelöv, hans gubbar och timing lyfter revyn och får publiken att vika sig av skratt i bänkraderna.
Horndalsrevyn har fått en ny regissör i år i form av Martin Ahlvin och med honom vid rodret har revyn fått sig ett lyft. Revyorkestern har en ny kapellmästare i form av Micke Svahn.

Ett nummer som imponerar har skrivits av 12-åriga Hedda Hildman. Hennes bidrag “Jämställd idrott – tack” bjuder på mycket tänkvärda ord om kvinnlig idrotts villkor och hur den exponeras, och framförs med bravur av Elin Öhman.

Att inte beröra Google i något av numren vore som att spela Monopol utan att passera gå. Google blir lite av den röda tråden i denna upplaga.
Något som tydligt framgår i det nya greppet att spränga in en 20 minuter lång musikal halvvägs in i revyn.
– Det har jag aldrig tidigare sett i en revy, säger producenten Mats Marcus som erkänner att han först var tveksam till det men kan med facit hand konstatera att det blev ett lyckat grepp.
Tommie Hildman är pappan till detta mästerverk som fått namnet “Googleland”.

Runt 90 procent av innehållet i revyn är egenproducerat, resten har köpts eller lånats in från andra revyer.
Med ett par helger kvar att spela kan Mats Marcus konstatera att biljettförsäljningen gått bra och att de fått positiv genklang från publiken.

Horndalsrevyn spelas till och med den 16 februari.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 06 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS