ANNONS

Veronica Westerholm, fältare, Jimmy Stenberg, samordnare socialtjänsten, Conny Kempe, fältare och Tommy Johansson, fältare vill gärna ha in synpunkter och idéer på hur man tillsammans kan skapa en meningsfull och trygg fritid för ungdomarna i Krylbo.
Foto: Rebecca Linder

Hoppas på dialog om ungdomars trygghet

KRYLBO. Fältorganisationen bjuder in ungdomar och vuxna till träffar i Krylbo. Syftet är att prata om hur man tillsammans kan skapa en meningsfull och trygg fritid för ungdomarna i Krylbo.

– Vi hoppas att många tar chansen och gör sin röst hörd, säger Jimmy Stenberg, samordnare på socialtjänsten.
Totalt blir det fyra tillfällen som de finns på plats vid Björkhagens omsorgsboende i Krylbo. Den första träffen har nu varit och intresset var då ganska svalt. Men tre träffar återstår och de hoppas att många då tar möjligheten till att vara med och påverka det som ska ligga till grund för det fortsatta områdesinriktade sociala arbetet som fältorganisationen kommer bedriva i Krylbo framöver.

– Vi tycker det är viktigt att vi tillsammans med medborgarna skapar agendan. Vi tror att kraften till förändring finns hos de som bor här, säger Jimmy Stenberg.
De vill utforska vad medborgarna själva anser det finns för sociala risker i lokalsamhället och tillsammans arbeta för att minimera de riskerna och istället skapa skyddsfaktorer.
Fältorganisationen består av totalt fyra fältare, varav en har arbetat med ett projekt kring ungdomars psykiska ohälsa. Projektet avslutas nu vid nyår.
– Vi har märkt att det är många ungdomar som tagit chansen och kommit och pratat. Det största problemet är att många ungdomar mår dåligt över något, säger Conny Kempe som arbetat som fältare i kommunen i sex år nu.

När vi frågar om vilken som är den allvarligaste problematiken kring ungdomar i dag så tvekar han lite.
– Det är ju lätt att säga att det är droger. Men det är en sån liten klick det handlar om. Ungdomar över lag idag har inte dessa problem, men visst finns det kriminalitet och drogproblematik, det är inget att sticka under stolen med, säger Conny Kempe.
Han tycker att det är svårt att veta vad ungdomarna vill ha och vad och hur de vill att fältarna ska jobba för att kunna bidra till att skapa en meningsfull och trygg fritid för ungdomar som bor och verkar i Krylbo.
– Samtidigt så vill vi även få in synpunkter och idéer även från vuxna och föräldrar. Något måste göras i Krylbo och frågan är vad, säger fältaren Tommy Johansson.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 46 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS