ANNONS

Marita Skog har anställts som ny kommundirektör i Säters kommun
Foto: Säters kommun

Hon blir Säters nya kommundirektör

SÄTER. Marita Skog har anställts som ny kommundirektör i Säters kommun. – Hon har precis den kunskap och erfarenhet som vi söker, kommenterar kommunalrådet Mats Nilsson (S).

I våras stod det klart att Säters kommundirektör Pär Jerfström skulle sluta, för att flytta “hem” till samma jobb i Sandviken. Pärs ersättare heter Marita Skog som för närvarande jobbar som utvecklingsdirektör i Eskilstuna kommun. Tidigare har hon bland annat varit kommunchef i Vingåkers och Härnösands kommuner.
– Hon har precis den kunskap och erfarenhet som vi söker för att kunna fortsätta utveckla Säters kommun. Framförallt har hon erfarenhet som kommundirektör i jämförbara kommuner och erfarenhet från skolans värld. Vi välkomnar henne varmt, säger Mats Nilsson i ett pressmeddelande.
– Vi anställer en erfaren skolledare och kommunal ledare som har ett tydligt fokus på utvecklingsfrågor, vilket är det Säter behöver. Det ska bli mycket intressant att jobba med Marita Skog, säger Hans Johansson (C), kommunstyrelsens vice ordförande.
Marita Skog kommer att tillträda som kommundirektör den 1 mars.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v50

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS