ANNONS

Hussein Abdul Hassan, Ida Olsen, förvaltningschef Barbro Forsberg-Nystedt, elevrådets ordförande Thilda Ekman, samt social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Frank.
Foto: Veronica Rigtorp

Högtidlig bandklippning när skolans nya kapphall invigs

Kyrkskolans nyinredda kapphall invigdes med bandklippning, tal och rundvandring. – Det är mycket pengar, men det är ni väl värda, säger Barbro Nystedt Forsberg.

Det var uppsluppen stämning i kapphallen på Kyrkskolan denna tidiga morgon.
Elevrådsordförande Thilda Ekman hade inte hunnit med frukost och fick sig till livs en smörgås och dryck av fritidspedagog Marie Gustén, strax innan invigningen av den nyinredda kapphallen.
Rektor Agneta C Nyström berättade att den nyinredda hallen hade kostat 1,2 miljoner kronor.
Hallen var sliten och inte renoverad på över 25 år. Från början hade det funnits planer på mer omfattande renovering i skolan, avslöjade rektor Agneta C. Byström.
Och tillägger:
– Nu tar vi det “pö-om-pö”.
– Det är mycket pengar, men det är ni väl värda, menade Barbro Nystedt Forsberg.

Hallen är både eleverna och personalens arbetsmiljö och den nya inredningen ger bland annat en bättre ljudmiljö.
Skåpmodulernas placering ger god tillsyn i kapphallen, vilken i sin tur gör den säkrare och mer lättarbetad för personalen som jobbar i där.
Sammanlagt är det 504 skåp till skolans 522 elever. De sluttande skåptaken gör det också lättare för lokalvårdarna att damma ovanpå, samt att det inte hamnar skräp och kvarglömda saker där.
Elevrådsrepresentanterna är också nöjda med resultatet.
– Det är bra att vi fått nya skåp, de gamla var äckliga, säger Ida Olsen.
– Nu gäller det bara att vi håller snyggt, tillägger Hussein Abdul Hassan och får medhåll av skolan rektor.
– I slutet av vårterminen blev det bestämt att vi skulle få grönt ljus för att genomföra detta, berättar Agneta C. Byström.

Inredningsarkitekter för skolmiljöer blev inkopplade, de mätte och skissade.
Arbetet med kapphallen har sedan pågått under sommaren, och när de som installerade skåpmodulerna höll på att plocka ihop det sista, vände sig en elev om i dörren på väg hem och sa ” alltså va fint det blir”, berättar rektor Byström.
Och hon tillägger:
– Nu handlar det om att vara rädd om det här, precis som Hassein sa.
Social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Frank gladdes åt den tydligt förbättrade kapphallen. Även de närvarande eleverna är nöjda med resultatet.

Kyrkskolans elever Hussein Abdul Hassan, Ida Olsen och Thilda Ekman medverkade vid invigningen av den nyrenoverade kapphallen. I bakgrunden ses från vänster biträdande rektor Sofia Gustafsson, förvaltningschef Barbro Forsberg-Nystedt, rektor Agneta C. Byström, fritidspedagog Marie Gustén samt social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Frank. Foto: Veronica Rigtorp
Några av Kyrkskolans nya sittgrupper. Från vänster elevrådets ordförande Thilda Ekman, elevrådsstyrelsens representanter Ida Olsen och Hussein Abdul Hassan. Foto: Veronica Rigtorp
Ida Olsen visar ett av skåpen. Foto: Veronica Rigtorp
Syftet är förutom en allmän uppfräschning att få en bättre ljudmiljö och en tryggare skola. Nu kan personalen i princip se från kapphallens ena ände till den andra. Foto: Veronica Rigtorp
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS