ANNONS

Högskolan delar ut hedersbetygelser

BORLÄNGE/FALUN. I samband med akademisk högtid, som anordnas vartannat år, kommer Högskolan Dalarna 15 mars att högtidligt utdela hedersbetydelser.

I samband med akademisk högtid, som anordnas vartannat år, kommer Högskolan Dalarna den 15 mars att högtidligt utdela doktorsvärdighet till hedersdoktorer, uppmärksamma docenter och pedagogisk meritering, installera professorer samt dela ut priser. I år kommer även installation göras av nya rektor Martin Norsell.

Professorsföreläsningar som äger rum i samband med den akademiska högtiden kommer att handla om: “Föräldraskap på neonatalavdelningen” av Renée Flacking, “Spelar den byggda miljön någon roll för vård och rehabilitering?” av Maria Elf, “Demokratins institutioner och presidentmaktens risker” av Thomas Sedelius samt “Hur får vi in solenergi i vårt energisystem?” av Mats Rönnelid.

Till hedersdoktor 2019 har högskolan utsett Tara Kandpal. Att utnämnas till hedersdoktor vid Högskolan Dalarna är ett bevis på uppskattning. Utmärkelsen tilldelas till den som har anknytning till högskolan och genom framstående professionella insatser bidragit till utveckling och förnyelse i Högskolan Dalarnas verksamhet.

Alumnpristagare är Cia Embretsen. Alumnpriset delas ut till en före detta student som använder sina kunskaper från Högskolan Dalarna för att skapa ett gott samhälle. Studenten är en god förebild för andra studenter och en god ambassadör för Högskolan Dalarna

Samverkanspristagare är Bosse Lilja, Industriellt Utvecklingscentra Dalarna, IUC, och Pedagogiskt Utvecklingscentrum Dalarna, PUD.
Samverkanspris delas ut till en extern samverkanspartner och till en medarbetare eller verksamhet vid högskolan, som i praktisk handling har gjort insatser för att utveckla samverkan mellan Högskolan Dalarna och näringsliv, offentlig sektor eller andra aktörer i Dalarna, Sverige eller övriga världen.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 11 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS