ANNONS

Landshövding Ylva Thörn klippte bandet efter sitt invigningstal. från vänster vd i Wbab Sabine Dahlstedt, Ylva Thörn och ordförande i Wbab styrelse Ingemar Hellström framför de cirka 250 besökarna.
Foto: Veronica Rigtorp

Hög stämning på invigningsfest i Smedjebacken

SMEDJEBACKEN. Nu står nya återvinningscentralen i Smedjebacken klar. WBAB anordnade invigningsfest för allmänheten och landshövding Ylva Thörn invigningstalade.

I detta tal tillkännagavs också inrättningens namn – Nytäppans återvinningscentral.
Britt-Marie Hägermans förlag Nytäppan vann den tidigare utlysta namntävlingen. Hon uppvaktades med blomster och goodiebag.
Efter invigningen och namnceremonin var det öppet hus. Representanter från WBAB och WBAB:s styrelse samt Återbruket fanns på plats. Musikunderhållning med Hugo Östby och Kenny Backström var rena örongodiset. Ansiktsmålning för barnen lockade många, och det bjöds även enklare förtäring och dryck.
Återvinningscentralen, ÅVC:n, är nu öppen för mottagning av användbara saker, sorterat grovavfall, elavfall och farligt avfall.
Bygget påbörjades under våren 2019.
– Vi har i första hand anlitat lokala aktörer, och det har varit lyckat.
– De har på ett bra sätt löst problem som uppstått efter vägen genom att komma med bra förslag. Vi har även använt lokalt material i den utsträckning det varit möjligt, berättade Ola Nyström, återvinningschef på WBAB.
Allt material för bärlager i rampen och övriga ytor är återvunnen slagg som kommer ifrån Ovako i Smedjebacken. Rampen består av ett stödmurssystem av betongblock från Blixbo Cement i Sundborn.
Navet i ÅVC:n är den bilramp där besökarna åker upp för att lämna merparten av sitt avfall.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS