Hjärtinfarktsvården i Falun bäst i landet

FALUN. Falu lasarett har tillsammans med Sollefteå lasarett den bästa hjärtinfarktsvården i Sverige. Det visar en sammanställning från det nationella kvalitetsregistret Swedeheart.

– Det är roligt att vårt hårda arbete ger resultat och vi är naturligtvis stolta över vår fina placering, säger Kristina Hambraeus, verksamhetschef och överläkare Kardiologkliniken Falu lasarett i ett pressmeddelande från region Dalarna.

På Falu lasarett arbetar man bland annat med en sjuksköterskebaserad uppföljning för patienter som fått en hjärtinfarkt, vilket innebär att patienten får träffa specialistutbildade sjuksköterskor redan under vårdtiden på sjukhus, och följs sedan av samma sköterska under uppföljningen.

– Med sjuksköterskebaserad uppföljning får vi en bättre kontinuitet och behandlingen för våra patienter blir enhetlig och strukturerad. Man får träffa erfarna och specialutbildade sjuksköterskor som arbetar i team tillsammans med våra läkare, säger Kristina.

Swedeheart är ett nationellt kvalitetsregister som används för att ge kunskap om hur vården och omsorgen fungerar och kan förbättras. I den årliga indexmätningen har man gått igenom resultat genom hela vårdkedjan som de olika sjukhusen har registrerat i Swedeheart.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FALUN 30, 40, 60, 80. 2020. Nästa år får Faluns landsbygd nya hastighetsgränser. Tongivande faktorer har varit gatans standard, säkerhet och kunskap om hur mycket våld människokroppen tål.
FALUN. Camilla Göras är anestesisjuksköterska och numera även Medicine doktor. Hon har studerat, levererat, disputerat. Och triumferat. Dörren till vårdens komplexa korridorer står på glänt.
GUBBO/FALUN Det råder bostadsbrist i Falun. Den händige kan för egen hand få huset att hända. Linus Johansson bygger bo på en båt. – Det är frihetskänslan jag längtar efter, berättar han.