ANNONS

Verksamhetschef Patric Hammar och Henrik av Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande Borlänge, uppvaktade Henrik Hansson (i mitten).
Foto: privat

Henrik blev uppvaktad av Borlänge kommun

BORLÄNGE.Henrik Hansson placerade sig på andra plats i den prestigefyllda tävlingen World Press Photo. Nyligen överlämnades en blomma och gratulationer till Henrik av Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande Borlänge, och verksamhetschef Patric Hammar.

Hansson har också bjudits in till fullmäktige för ett ceremoniellt firande senare i år. Kultur- och fritidsnämnden köpte också fyra signerade tavlor av Henrik.
Bland annat inhandlades bilder från bildserien av Borlänges bridgeklubbs coronaanpassade spel. Tavlorna kommer att hängas upp i kommunens lokaler på platser där många kan få ta del av dem.
– Jag vill börja med att gratulera Henrik. Jag har följt Henrik länge på sociala medier och priset är verkligen ett erkännande av hur duktig han är som fotograf. Han lyfter inte bara sig själv genom sitt arbete utan hela Borlänge, då många av hans bilder avspeglar lokala miljöer. Jag är glad över att vi nu kan se till att fler i kommunen kan att ta del av hans konst, säger Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.
Och Henrik var givetvis glad åt uppvaktningen.
– Det är jättekul och hedrande att nämnden vill uppmärksamma mig på det här sättet, säger han.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS