ANNONS

Delar av personalen från Hemköp Hedemora. Från vänster: Daniel Andersson, styckmästare, Christian Björkefors, styckmästare, Terese Awén, butikschef, LarsGunnar Nordlund, kolonialchef, och Mari Hedström, kassachef.
Foto: Pär Sönnert

Hemköp i Hedemora är Sveriges bästa kött- och charkbutik: “Så jäkla malliga!”

HEDEMORA Hemköp i Hedemora har korats till Årets Kött- och charkbutik i Sverige. “Vi är så jäkla malliga! Vi bäst i hela landet!” jublar butikschefen Terese Awén.

På måndagskvällen hölls Dagligvarugalan i Stockholms stadshus. Priset som Årets Kött- och charkbutik gick till Hemköp i Hedemora.
– Först fick vi veta att vi var nominerade till priset och sedan att vi var en av tre finalister. Det här är jätteroligt, vi är så jäkla malliga. Vi är bäst i hela landet! säger Terese Awén.

När motiveringen lästes upp så började hon misstänka att de skulle vinna.
– De kom till “superlokal nisch” och då trodde jag att det gällde oss. Det var en upplevelse att vara i den miljön, i Blå Hallen, och få ta emot priset, säger Terese Awén, som varit butikschef på Hemköp i Hedemora i fyra år.
– Det lokala tänket har länge varit viktigt för oss, säger hon.

Hemköp i Hedemora har utsetts till Årets kött- och charkbutik på Dagligvarugalan 2021. Foto: Pär Sönnert

Det lokala köttet som säljs i butiken slaktas hos Stora Skedvi Gårdsslakteri. Då många av djuren är uppfödda i Skedvi så lämnar de inte ens bygden från födsel till slakt innan köttet sedan säljs i samma riktnummerområde, 0225.
– Slakteriet ligger två mil härifrån. Det uppskattas mycket av kunderna att köttet är så väldigt lokalt, säger styckmästare Daniel Andersson.
– Djuren växer upp en kilometer från slakteriet, så det är bra för djuren att slippa långa transporter till slakteriet, säger Terese Awén.

Hur har ni firat priset?
– Vi firade lite på galakvällen men till helgen ska vi på julbord med hela gänget. Vi hade ju några hjältar som var hemma och jobbade när några av oss var på galan, och de ska ju också få vara med och fira. Totalt är vi 45 anställda och alla är ju delaktiga i detta. Framöver ska vi förstora diplomet och sätta upp det i butiken, säger Terese Awén.

Juryns motivering:
“Långt från det ultramoderna har Årets Kött- och charkavdelning hittat en superlokal nisch där butiken jobbar tätt tillsammans med lokala djuruppfödare och själva finstyckar köttet i butiken. Tillsammans med tydlig märkning av det lokala köttet, utveckling av hela sortimentet, satsning på lokala charkuterier och frejdig närvaro på sociala medier ger det en vinnare som är helt rätt i tiden och sticker ut”.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter), nr 47, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS