ANNONS

Efter sju år som näringslivschef går Helena Åkerberg Hammarström nu vidare till nya uppdrag, inom LRF. “Det är lite vemodigt att sluta men fantastiskt att kunna lämna ett jobb som man trivs så bra med”, säger hon.
Foto: Pär Sönnert

Helena tackar för sig efter 19 år i kommunens tjänst

SÄTER z För 19 år sedan började hon jobba åt Säters kommun. Efter sju år som näringslivschef går Helena Åkerberg Hammarström nu vidare till nya uppdrag, inom LRF.

– Det är lite vemodigt att sluta men fantastiskt att kunna lämna ett jobb som man trivs så bra med, säger hon.
Efter avslutade studier fick Helena Åkerberg Hammarström jobb inom Säters kommun där hon stannade i 19 år.
– Så jag har bara haft en enda arbetsgivare efter att ha pluggat klart. Jag började som EU-samordnare och gled sedan över på näringslivsfrågor. Jag blev först näringslivsutvecklare och de senaste sju åren har jag varit näringslivschef. Vi har varit ett grymt gäng på näringslivskontoret, även om vi varit få, säger Helena Åkerberg Hammarström.
Den 17 januari gjorde hon sin sista arbetsdag. Efter ett par veckors semester väntar nya äventyr som regionchef inom LRF Dalarna/Gävleborg.
– Jag har inte aktivt sökt andra jobb men jag har haft span på ett par jobb som jag skulle vara intresserade av om de blev lediga och sedan dök det här upp. Jag börjar den 10 februari, jag har ett par dagars sparad semester att ta ut först, säger Helena Åkerberg Hammarström.
En av de sista sakerna hon gjorde som näringslivschef var att slutföra arbetet med kommunens nya näringslivsplan.
– Det känns väldigt bra att vi satte den planen innan jag skulle sluta. Det känns bra att lämna över i det här läget. Jag tycker att det finns ett bra utgångsläge för näringslivsfrågor i Säters kommun som har kommit långt i arbetet att stötta företagen.
LRF Dalarna/Gävleborg har kontor i Borlänge och Sandviken och Helenas tror att hon kommer att känna igen många av frågorna från Säters kommun i sin nya tjänst.
– Gröna näringar är stort i Säters kommun och södra Dalarna och även inom LRF som är en viktig aktör för regionen. Jag tror att jobbet kommer att vara lite liknande det jag lämnar i Säter men att det bara är fokus på en enda näring, nämligen lantbrukarna.Jag kommer att ta med mig den bild och det perspektiv som jag har fått under åren inom Säters kommun till mitt nya jobb, säger Helena Åkerberg Hammarström.
Hennes tjänst kommer inte att utannonseras, åtminstone inte till en början.
– Marita Skog tillträder ju snart som ny kommundirektör i Säter och hon får besluta hur näringslivskontoret ska organiseras framöver. Malin Karhu Birgersson är tillförordnad kommundirektör och hon kommer även att ta över mina arbetsuppgifter den närmaste tiden, säger Helena Åkerberg Hammarström.
Är det något särskilt som du minns från dina år som näringslivschef?
– Det känns fel att peka ut någon enskild företagare men jag minns alla modiga företagare som har vågat investera både pengar och tid i sin verksamhet i kommunen. Gårdsrundan, som vi anordnade i flera år men inte längre, minns jag också, där var kommunen snabb att nappa när LRF ställde frågan. Lantbrukarna gjorde ett fantastiskt jobb med Gårdsrundan, säger Helena Åkerberg Hammarström.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v5

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS