ANNONS

Agnes Gotthardsson, Elvira Lindberg och Ella Perers från klass 8A på Vasaskolan i Hedemora slutade på fjärdeplats i riksfinalen av Teknikåttan.
Foto: Pär Sönnert

Hedemoratjejerna slutade fyra i riksfinalen av Teknikåttan

HEDEMORA Det blev en fjärdeplats i riksfinalen av Teknikåttan för tjejerna från Vasaskolan i Hedemora. Sammanlagt vann trion 20 000 kronor till klasskassan. “Än så länge är planen att spara dem till något i nian”, hälsar trion.

Agnes Gotthardsson, Elvira Lindberg och Ella Perers från klass 8A på Vasaskolan i Hedemora vann både regionfinalen och rikssemifinalen i Teknikåttan.
Den 20 maj avgjordes riksfinalen, som slutade med en fjärdeplats för tjejerna från Hedemora. Vann gjorde Uppsala Musikklasser, följt av Slottskolan från Vingåker och Norreportskolan från Ystad, som delade på andraplatsen.

Vasaskolans tävlande gick dock inte lottlösa från finalen utan kammade hem 10 000 kronor. Sammanlagt har de vunnit 20 000 kronor i prispengar under tävlingen. Pengarna går till klasskassan, då det var hela klassens resultat i kvaltävlingen som gjorde att klassen gick vidare. Sedan blev Agnes, Elvira och Ella klassens representanter i de fortsatta tävlingarna.

Hur var finalen, jämfört med de tidigare tävlingarna?
– Det var ganska stor skillnad mellan riksfinalen och de tidigare tävlingarna. Eftersom vi fick åka in till högskolan och tävlingen livesändes kändes det mer formellt. Även frågorna var annorlunda. De var svårare och det var många praktiska moment, berättar Agnes Gotthardsson, Elvira Lindberg och Ella Perers.

Vid de tidigare tävlingarna kunde det inte göras några praktiska uppgifter.
– Detta eftersom det inte funnits domare som kunnat kontrollera att de genomfördes korrekt och bedöma svaren. Dessutom var det många frågor om teknik och få om naturämnen. Tidigare har det varit tvärtom, säger tjejerna.

Vad ska ni göra med prispengarna?
– Vi har inte kommit fram till vad vi ska göra med pengarna än, de går ju till klasskassan så det måste hela klassen hinna diskutera tillsammans. Än så länge är planen att spara dem till något i nian. Sammanlagt från alla tävlingar har vi vunnit 20 000 kronor, hälsar Agnes Gotthardsson, Elvira Lindberg och Ella Perers

I samband med finalen delades det även ut priser till klasserna som vunnit i deltävlingen Klassuppgiften. Här vann Västra skolan 8F, från Falun, samarbetspriset och belönades med 5 000 kronor.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 22, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS