ANNONS

Fundamenten har kommit på plats. Till jul ska stativen vara resta och de digitala informationstavlorna längs med riksväg 70 vara på plats och tagna i drift.
Foto: Mikael Eriksson

Hedemoras digitala skyltar på plats till jul

HEDEMORA. Plötsligt händer det. Hedemora är till slut på väg att få digitala informationstavlor längs riksväg 70. – De ska vara på plats till jul, säger Jesper Horn, Hedemora kommun.

Den digitala informationstavlan eller rättare sagt tavlorna kommer att vara placerade strax norr om Bilprovningen längs riksväg 70. De två tavlorna ska vara synliga för såväl norr- som södergående trafik. Arbetena med fundamenten har startat. Nu ska fiber och el dras fram. Under vecka 48 är tanken att stålstativen ska komma på plats, och strax efter det ska de digitala informationstavlorna sättas upp. Tanken är att de ska vara på plats och tagna i drift före jul.
– De kommer att mäta lite drygt 28 kvadratmeter styck, säger Jesper Horn.
Höjden blir 4 meter och bredden 8 meter. Ovan på de digitala tavlorna kommer en toppskylt att vara placerad, den skylten kommer alltid att lysa med budskapet Välkommen till Hedemora med vit text mot svart bakgrund.

Det som visas på tavlorna kommer att administreras av kommunens kommunikationsavdelning. Jesper Horn säger att tavlan bör i första hand visa evenemang i Hedemora, lokal turistisk information och övrig samhällsnyttig information från Hedemora kommun, vid behov kan krisinformation visas. Jesper Horn ger som exempel att man denna sommar hade kunnat informera om det eldningsförbud som då rådde i länet.

Däremot är det helt nej till kommersiella budskap eller reklam på tavlorna. Inte heller får det vara rörliga bilder som visas. Däremot kan budskapet på tavlorna bytas ut löpande. Jesper Horn säger att man i dagsläget sagt att det ska kunna bytas en gång per minut. Bedömningen vad som får eller kan visas är det upp till kommunen att göra.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 47 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS