ANNONS

Hedemorabor kan få hjälp att handla matvaror

HEDEMORA Hedemora kommun, Röda Korset, Svenska kyrkan och livsmedelshandlare i kommunen har träffats för att se vad de kan göra för att underlätta för kommuninvånarna att hjälpa varandra.

Samarbetet ska göra det enklare för kommuninvånare att bland annat få matvaror hemlevererade.
– Vi behöver alla lösa detta tillsammans. Oavsett om du är granne, arbetskollega eller anhörig. Tillsammans behöver vi stötta varandra som människor, säger kommunalrådet Stefan Norberg (S) till kommunens hemsida.

Han tipsar om hur kommuninvånarna kan få hjälp med att handla matvaror.
– Man kan prata med sin granne eller be någon närstående om hjälp. Och så har vi våra frivilliga organisationer såsom Röda Korset, som stöds av Sparbanken, samt Svenska kyrkan, säger han.

– Svenska kyrkan kan också hjälpa till med att beställa varorna digitalt. Sedan kommer vi att köra ut maten. Det här är särskilt viktigt för de som inte har grannar eller andra släktingar som kan hjälpa dem, säger Marie Pederby och Taina Herlitz som arbetar som diakoner i Svenska kyrkan.

Fakta: De som behöver hjälp att handla matvaror kan kontakta:
Röda Korset i Långshyttan nås under måndagar och torsdagar på telefon 073-748 33 79.
Röda Korset i Hedemora nås måndag till fredag på telefon 0225-15810.
Svenska kyrkan i Hedemora, Husby och Garpenberg församling nås under måndagar och torsdagar, mellan klockan 10-15, på telefon 076-940 26 52.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 16, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS