ANNONS

I samarbete med Dalapop presenterar Hedemora Out ´Loud Hedemorabördiga Bjoern, alias Linnéa Björn, som är uppvuxen i Hedemora samt i Ingolsbenning i Norbergs kommun. Foto: Karin Lundin
Foto: Karin Lundin

Hedemora Out n’ Loud gör comeback – Bjoern spelar på hemmaplan

HEDEMORA/NORBERG Hedemora Out n’ Loud är tillbaka – och det med besked. Fem akter står på scen på Hedemora Stadshotell den 20 november, bland annat Bjoern, som är uppvuxen i Hedemora och Norberg. “Efter ett nästan två års ofrivilligt uppehåll kommer vi tillbaka på livescen med ett mycket starkt program”, hälsar arrangören Stefan “Cuba” Arnesson.

Punkbandet Attentat gästar Hedemora för första gången på snart 40 år. Den gången blev det dramatiskt, meddelar Stefan “Cuba” Arnesson.
– Hedemora och Attentat har en speciell relation. Senast punkorkestern var i staden i oktober 1984 fick konserten avbrytas då trummisen Peter ”Pete the Beat” Björklund drabbats av blödande magsår. En häpen publik fick se ambulanspersonal rusa upp på scen och bära av Pete för direkt transport till sjukhuset i Avesta, rapporterar “Cuba”.

Punkbandet Attentat gästar Hedemora för första gången på snart 40 år. Foto: Pressbild

Fagerstabandet Stiletto Express spelade på Hedemora Out n’ Loud i april 2018 och är nu tillbaka.
– Vi tycker det är så kul när band vill komma tillbaka till oss! Stiletto Express beskrivs enklast som Del Shannon på steroider. Glada takter och sorgsna toner. En kavalkad av surfgitarrer och finsk tango när den är som allra bäst, tycker Stefan “Cuba” Arnesson.

Nästa band som spelar är Velvet Insane.
– I dag är Velvet Insane en powertrio bestående av rockers som har uppfunnit glamrock på nytt genom att mixa popharmonier från 70-talet med det hårda soundet av i dag, säger Stefan Arnesson.

 

Velvet Insane spelar också på Hedemora Out ´Loud den 20 november. Foto: Pressbild

Det blir även rockabilly-punk med bandet Amen Va’Fan, från Stockholm.
– För den med lite koll på teater, TV och film så är nog trummisen Leif Andrée ett bekant ansikte. Leif, Andy, Kaj och Fredrik har lovat fullt ställ och hälsar att dom är spelsugna till MAX, säger “Cuba”.

Slutligen blir det även en hemmaspelning för Linnéa Björn, som gör musik under artistnamnet Bjoern. Hon bodde sina första år i Hedemora men flyttade sedan över kommun- och länsgränsen till Ingolsbenning i Norbergs kommun. Även om hemadressen numera finns i Stockholm så är Linnéa ofta hem till Ingolsbenning.
– Det är skönt att komma hem till skogen och varva ner. Jag får mycket inspiration i skogen. Jag är ju uppvuxen mitt i skogen och känner mig som mest trygg här. Jag behöver vara i naturen. Det kan bli lite för mycket stress i Stockholm, sade Linnéa Björn i en intervju med Annonsbladet för drygt ett år sedan.

Bjoern, alias Linnéa Björn, som är uppvuxen i Hedemora samt i Ingolsbenning i Norbergs kommun. Foto: Karin Lundin

I samma intervju fick hon frågan om hon skulle vilja uppträda i Hedemora och Norberg framöver.
– Jag hade faktiskt en spelning inbokad i Hedemora, men den ställdes in. Jag spelade in videon till min låt “Why” vid Mimerlaven i Norberg och det hade varit häftigt att uppträda där någonstans, svarade Linnea Björn då. Nu blir det alltså verklighet, i Hedemora.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter samt Avesta/Norberg) nr 46, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS