ANNONS

Även i år ställs vårmarknaden i Hedemora in, på grund av coronapandemin. Bilden är från en tidigare marknad.
Foto: Privat

Hedemora marknad ställs in igen

HEDEMORA Vårmarknaden i Hedemora ställs in. Smittspridningen av coronaviruset sätter stopp även i år.

Hedemora marknad skulle ha hållits helgen den 9-10 maj men på grund av smittspridningen av coronaviruset så har arrangerande Lions Club Hedemora beslutat att ställa in marknaden även i år.

1974 hölls den första vårmarknaden, i Köpmannaföreningens regi. Redan året efter tog Lions över arrangemanget. Ett vanligt år brukar ett 80-tal knallar medverka på marknaden. Förutom 2020 års marknad har marknaden bara ställts in en gång tidigare.
– Det var i mitten av 90-talet när det kom en stor mängd snö. Den ende av knallarna som stannade kvar var korvhandlare Vild-Hasse Bengtsson från Malung, berättade marknadsgeneral Peter Fredriksson till Annonsbladet när fjolårets marknad ställdes in.

I samma intervju sade han att förhoppningen var att hålla en ny marknad våren 2021, en förhoppning som coronaviruset ännu en gång satte stopp för.

Anki Rooslien, från Lions Club Hedemora, meddelar dock att föreningen ska ordna en digital konsert som släpps för visning till helgen då marknaden skulle ha hållits.
– Vi vill göra något, när allt annat ställs in. Syftet är att arrangera den här konserten och även samla in en slant till Barndiabetesfonden, säger hon.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nummer 17, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS