Hedemora gästades av nordiska vänner

Ett 20-tal representanter från Hedemoras nordiska vänorter tillsammans med Hedemoras representanter utanför rådhuset där den fyra dagar långa Vänortsstämman inleddes.
Foto: Mikael Eriksson
HEDEMORA. Under fyra dagar gästades Hedemora av representanter för kommunens nordiska vänorter. Detta då det var Hedemoras tur att stå värd för den återkommande vänortsstämman.

Det blev några hektiska och välmatade dagar för Hedemoras nordiska vänorters representanter. Detta då det var Hedemoras tur att stå för värdskapet för den vänortsstämma som hålls vart annat år.
Det hela inleddes i rådhuset där deltagarna samlades och hälsades välkommen av föreningen Nordens ordförande Gun Drugge och Hedemora kommunalråd Christina Lundgren (C).

Under stämmans andra dag var det bussresa som stod på programmet med besök bland annat i Bolidens anläggning i Garpenberg, Visentparken i Avesta och ett stopp hos Oppigårds Bryggeri i Ingvallsbenning.
– De var imponerade av Boliden och Visentparken var något annat än de tänkte sig, summerar Gun Drugge samman dagen.

Stämmans tredje dag var turen kommen till värdfamiljerna att ta med sig de nordiska representanterna till olika besöksmål. Några valde att åka till Zornmuseet i Mora medan andra valde lite närmare mål som att besöka folklustspelet på Skinnarbacken eller att besöka Norn.

Vänortsstämman avslutades med en Nordisk afton i Hedemora Folkets park där Bengt-Olov Filmersson svarade för den musikaliska underhållningen.
– Kvällen i parken blev bra, det var gemytligt, konstaterar Gun Drugge.
I samband med avslutningen i parken överlämnade Hedemora stafettpinnen i form av en Gustafspingla till Hamina som kommer att stå värd för den kommande vänortsstämma.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 30 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

LÅNGSHYTTAN De boende på äldreboendet Granen i Långshyttan fick ett glatt besök då barn från förskoleklassen på Jonsboskolan kom på besök för att sjunga vårsånger, på avstånd från de äldre
SÖDRADALARNA Bioblitzen blev digital och massor av bilder på insekter och växter skickades in för artbestämning.
SÄTER Även om hembygdsgården Åsgårdarna kommer att ha öppet som vanligt i sommar så kommer det att bli en allt annat än vanlig sommar.