ANNONS

Häst knivskuren i underlivet

BORLÄNGE. En häst som vistades i en utedrift på Nybrovägen i Borlänge har knivskurits i underlivet. Djurplågeriet anmäldes på torsdagsmorgonen.

Då hästens vårdare tidigt på onsdagsmorgonen, kring klockan 06:00, kom för att titta till de två hästar som under natten vistats i en utedrift upptäckte denne blodspår i hagen. Vid en närmare kontroll upptäcktes att en av hästarna blödde ymnigt ur sitt underliv. Den skadade hästen bär ett föl.

Stoet fördes till veterinär för vård. Där konstaterades att hon hade två sticksår i slidan som av veterinären bedömdes ha tillfogats henne av en kniv. Stoet hade också mindre skador på sina bakben, något som möjligen kan tyda på att hennes ben bundits samman före övergreppet.

Enligt hästens ägare ska de skador som tillfogats stoet inte ge några bestående men för varken stoet eller det ofödda fostret.

I samma hage vistades ytterligare ett sto som bär på föl. Hon undkom tillsynes oskadd.
– Sådana här händelser dyker upp då och då. Hur många kan jag inte säkert säga då det inte förs någon statistik, säger Tommy Lindh, vid polisen i Bergslagen.

Övergreppet rubriceras som djurplågeri. Det finns ingen grad, grovt eller lindrigt, för den här typen av brott. Alla benämns djurplågeri.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS