ANNONS

Jessica Löfqvist älskar inredning och det blev startskottet på en egen butik hemma på gården i Norberg.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Hårfrisörskan som klippte till med inredningsbutik hemma på gården

Efter 25 år med frisörföretag kände Jessica Löfqvist att det var dags att göra något nytt. Hemma på gården fanns gott om plats och i augusti förra året öppnade hon Magasin 11.
En del av butiken där inredningsdetaljer och hantverk ingår.
Lite mer än en vanlig tändsticksask.

– Jag älskar inredning och jag skulle vilja ha möbler också, men än finns inte plats för det, säger Jessica Löfqvist.

Företagsamma kvinnor på landsbygden ser till att det händer något, och det gör Jessica Löfqvist. Det gamla magasinet har renoverats till butik och här finns allt från plädar och väskor till smycken och vackra ljus.
– Just nu är det lite urplockat men jag väntar på nya leveranser, säger Jessica och tillägger att hon är glad för kundtillströmningen, särskilt under december.

Magasinet är en av många byggnader på gården på Gamla Banan i Norberg. Hit flyttade Jessica Löfqvist med man och barn för drygt ett år sedan. På gården finns getter, hund, katter och kaniner och Jessica hoppas att även att kunna ha hästar så småningom.

– Vi har gott om utrymme och gården består av tio hektar mark och flera hus. En av döttrarna bor i ett av husen, säger Jessica som har tre döttrar i åldrarna 11, 18 och 22 år.
En del av gårdsbyggnaderna är över 100 år och ett av de gamla magasinen fungerar som festlokal idag.
– Stall och loge är byggda för snart 100 år sedan, och innan det här magasinet blev butik var det snickarbod och före det hönshus och svinstia, säger Jessica Löfqvist.

Friseralongen, Vackra hår, är fortfarande registrerad och till våren planerar hon att öppna en salongsdel hemma på gården.
– Jag slutade med frisersalongen i juni förra året, och i augusti öppnade jag inredningsbutiken. Jag brinner för inredningsdetaljer men vill gärna fortsätta jobba lite som hårfrisörska också.

Har kunderna hittat till din butik?
– Ja, det var mycket kunder i december och det är många som stöttat oss lokalt, men även kunder från andra orter.
Inredningsbutiken utgör bara en liten den av Jessicas arbete. Hon och maken har också förstärkt familjehem sedan många år och ett av barnen har bott hos makarna i nio år.
– Barnen var överlyckliga att få ha mig hemma på heltid när jag slutade med frisersalongen, säger Jessica Löfqvist och fortsätter:
– I och med att jag startat verksamhet på gården är jag alltid tillgänglig på hemmaplan, även när jag jobbar.

Framtidsplaner?
– Närmast blir det nog att öppna en frisersalong här hemma, och sen skulle jag gärna vilja utöka butiken med möbler. Men då behöver jag mer yta.
Att starta ny verksamhet i pandemitider är en utmaning, men Jessica Löfqvist tycker att det har fungerat bra.
– Det är aldrig många kunder samtidigt, och det finns plats för att hålla avstånd, och så handsprit, säger Jessica Löfqvist.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS