ANNONS

Tidvis har mer än varannat tåg mellan Ludvika och Västerås ställts in, enligt Tåg i Bergslagen som riktar hård kritik mot SJ.
Foto: Karin Diffner

Hård kritik mot SJ efter inställda avgångar till och från Ludvika

LUDVIKA/SMEDJEBACKEN. Tåg i Bergslagen går ut med hård kritik mot SJ för de många inställda avgångarna. Värst har det varit på sträcken Ludvika-Västerås. – SJ:s nya planeringssystem har blivit en katastrof för tågtrafiken i Bergslagen, menar företrädare för företaget.

Tåg i Bergslagen är mycket kritiskt mot att SJ den 1 november bytte planeringssystem som har lett till att många tåg ställts in i företagets trafikområde.
– Allra värst har sträckan Ludvika-Västerås drabbats; där har tidvis mer än vartannat tåg ställts in, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Tillfälliga lösningar har hittats för att minska konsekvenserna, bland annat har Tågab anlitats för att trafikera sträckan Ludvika-Västerås tolv gånger per dag.
– Vi är otroligt glada över att Tågab med kort varsel kunde ställa upp och trafikera sträckan, men det räcker inte. SJ behöver leverera bättre trafik och information, säger Maja Rapp, vd för Tåg i Bergslagen.
SJ svarar på kritiken genom sin presstjänst.
– Vi beklagar verkligen de problem som uppstått i samband med vårt nya planeringssystem införts, skriver Anton Almqvist-Källén i ett mejl till tidningen.
– Vi gör nu vårt yttersta för att ersätta med andra tåg eller i värsta fall ersätta med buss när det blir aktuellt, fortsätter han.
På frågan om när problemen kan vara åtgärdade svarar SJ:
– Just nu är det svårt att sätta en prognos för när all trafik i Bergslagen kommer rulla som vanligt igen, men vi kan försäkra att vi arbetar dygnet runt med att hantera de uppkomna problemen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS