ANNONS

“Det är väldigt mycket spännande på gång och har skett en sådan stor förändring när det gäller teknik och strålning från när jag blev behandlad för 25 år sedan”, berättar Jan Holgersson ordförande för Prostatacancerföreningen Dalarna.
Foto: Veronica Rigtorp

”Har tyvärr en förmåga att stoppa huvudet i sanden”

BORLÄNGE. Prostatacancerföreningen Dalarna har åter kommit i gång med sina första öppna möten. – Alla som har funderingar är välkomna och ta gärna med en partner, säger ordföranden Jan Holgersson.

Kvällens program på Scandic hotell den 3 november har rubriken ”Så rustar vi vården i Dalarna för att möta framtiden” med Sofia Jarl (C) regionråd och ordförande i Hälso-ochsjukvårdsnämnden Region Dalarna.
Föreningen har också bjudit in Asbjörn Österberg, verksamhetschef kirurgkliniken, Mora lasarett och Dalaurologin, Region Dalarna.

Österberg kommer att prata under rubriken ”Vad händer inom prostatacancervården i Dalarna”.
– Tidigare har vi varit ”sämst i klassen”, men så är det inte längre, säger Jan Holgersson ordförande för Prostatacancerföreningen Dalarna.
– Det är väldigt mycket spännande på gång och det har skett en sådan stor förändring när det gäller teknik och strålning från när jag blev behandlad för 25 år sedan, fortsätter han.

Att verka för en organiserad prostatacancertestning är mycket viktig, enligt föreningen, men också att informera.
– Vi män har tyvärr en förmåga att stoppa huvudet i sanden, så därför är det väldigt bra om man tar med sin partner på ett sådant här möte. Fyra öron är bättre än två, säger Jan Holgersson

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS