ANNONS

Kurt Kvarnström, ordförande i bostadsbolaget Gamla Byn, Ulf Egerfält, vd för Gamla Byn, Lars Isacsson (S), kommunalråd, och Andreas Salmela, platschef på Byggpartner, tog gemensamt det första spadtaget till det som ska bli 72 nya lägenheter på gamla badhustomten i centrala Avesta.
Foto: Avesta kommun

Här tas första spadtaget för 72 lägenheter

AVESTA Med ett klassiskt första spadtag förkunnades starten av bygget som ska bli 72 nya lägenheter i centrala Avesta. “Jätteroligt”, säger Ulf Egerfält, vd på bostadsbolaget Gamla Byn.

Den 29 maj togs spadtaget i fråga. Kurt Kvarnström, ordförande i bostadsbolaget Gamla Byn, Ulf Egerfält, vd för Gamla Byn, Lars Isacsson (S), kommunalråd, och Andreas Salmela, platschef på Byggpartner, höll i spadarna.

Platsen för bygget är den gamla Badhustomten i centrala Avesta.

– Det känns jätteroligt att vi i Gamla Byn gör den här satsningen och bygger nya moderna och tillgängliga lägenheter för befintliga och nya kunder, säger Ulf Egerfält.

Det ska byggas 72 lägenheter varav 32 trygghetsboende som även har lokaler i bottenplan. Samtliga lägenheter byggs med balkong.

– Det här är ett stort bygge. Jag är rätt ny på posten och vet inte riktigt när det byggdes något så här stort senast. Med det här bygget tillför vi en stor mängd lägenheter till Avesta, säger Ulf Egerfält.

Lösningen med hyreslägenheter som byggs i samma huskropp som trygghetsboende har blivit populär.

– Man bygger så här runt om i landet. Trygghetsboende har blivit en populär form av boende för människor som är 65+, säger Ulf Egerfält.

Hur stort tryck är det på bostäder i Avesta kommun?
– Det är ett stort tryck på hyreslägenheter. Och vi har en genomsnittlig kötid på 4,5 år på att få en hyresrätt. Därför känns det bra att tillföra lägenheter till Avesta, för att minska på trycket.

Det nya bygget innehåller både tvåor, treor och fyror.

– Men det är bara fyra fyror och mestadels tvåor. Det passar bra, så vi har många ungdomar som står i vår kö, säger Ulf Egerfält.

Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är under våren 2022.

– Byggstarten har inte påverkats av coronapandemin. Däremot har planfrågan påverkat och försenat byggstarten något, säger Ulf Egerfält.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 24, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS