ANNONS

Dalergränd är vägen som går in till vänster i grönområdet på bilden. Tomten där lägenheterna ska byggas ligger mot tennishallen sett.
Foto: Rebecca Linder

Här ska byggas kedjehus i markplan

AVESTA. Kommunen säljer nu tomten Dalern 1 bredvid tennishallen. Här ska företaget Håppfullt Boende i Dalarna bygga kedjehus i ett plan.

– Vi tycker om Avesta. Här finns en klar målbild om att växa och ett behov av nya bostäder, säger Håkan Åman.

Han driver företaget tillsammans med Christer Sammils och hittills har de redan byggt sex bostadsrätter i Högbo och ska nu, förhoppningsvis under vecka 37, börja bygga tio hyreslägenheter på Blinkastigen i Skogsbo. Även på Engelbrektsgatan i Avesta ska de bygga fem lägenheter framöver. Nu drar företaget alltså igång ytterligare ett bostadsprojekt i kommunen. Denna gången på tomten bredvid tennishallen. De köper nu tomten av kommunen för en miljon kronor.

– Vi vill växa med Avesta och deras ambitioner och kommer att bygga hus i samma anda som i Högbo och Skogsbo. Skillnaden här blir att vi riktar in oss på funktionella och praktiska enplansboenden som är tröskelfria, berättar Håkan Åman.

En stark målgrupp blir då äldre personer, men boendet fungerar ju lika bra även för andra. Formen blir hyresrätter och tomtarealen är 3 492 kvadratmeter.

– Läget är intressant med närhet till både natur och till centrum, och tomten skulle kunna passa för 12-15 lägenheter ungefär, säger Håkan Åman.
Hur de kommer att se ut är inte klart ännu. Men de kommer att gå i samma stil som i Högbo och Skogsbo. Exteriören kan skilja lite i och med att de nu ska bygga i ett plan, men linjerna kommer att gå igen.

– Det är fräscha bostäder som vi själva skulle vilja bo i. Storleksmässigt blir de preliminärt 65-70 kvadrat, säger Håkan Åman.
De beräknar börja detta byggprojekt under 2019 och byggtiden kan variera mellan 6-14 månader. När samtliga av dessa projekt är i hamn har de byggt 27-28 lägenheter i Avesta kommun.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg, v 37

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS