ANNONS

Den omtalade sjöutsikten skymtar för närvarande bakom staket och växtlighet.
Foto: John Leander

Här kan det byggas nya lägenheter

Modernt och sjöutsikt. 52 nya lägenheter. Så är det tänkt att bli i Brunnsjöliden i Hedemora. Och behov av hyresrätter finns menar man på miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Tolv ettor på 44 kvadratmeter, tolv tvåor på 65,5 kvadratmeter och 28 treor på 73 kvadratmeter.
Så är det tänkt att fördelningen på lägenheterna ska se ut när de kommer på plats.

För än så länge är det just planer. Det som har hänt är att kommunens stategiutskott beslutat om ett markanvisningsavtal. Niklas Arfs, teknisk chef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Hedemora förklarar vad som gäller:
– Vi har tecknat ett markanvisningsavtal enligt kommunens riktlinjer och det betyder att man har ensamrätt under viss tid att utföra undersökningar och projektera området för att sedan presentera ett förslag för kommunens projektgrupp. När förslaget överensstämmer med avtalet går processen vidare till bygglovsansökan och när det beviljas så tecknas ett marköverlåtelseavtal och byggnationen kan börja.

Tidigare var det tänkt att det skulle byggas bostadsrätter vid Brunnsjöliden, men där har man tänkt om efter att ha insett att det finns ett behov av hyresrätter i kommunen.
– Ja, det stämmer, sen har nog Coronapandemin spelat en viss roll i valet av bostadsform, säger Niklas Arfs.
Förutom ”vackra golv och påkostade kök” kommer de flesta lägenheter ha två stora uteplatser i olika väderstreck. Vilket väcker frågan om prioriterad standard och hyresnivåer.
– Det är ett exceptionellt bra läge och genom att tillföra lite ”extra” höjs attraktiviteten och boendekvaliteten utan att det slår allt för hårt på hyreskostnaden, menar Niklas Arfs.

På platsen där det ska byggas finns idag två fotbollsplaner som nyttjas av IFK Hedemora. En av dem, den så kallade B-planen, försvinner om bygget kommer igång. A-planen kommer att finnas kvar, som reserv för IFK Hedemoras fotbollsverksamhet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS