ANNONS

Akademibokhandeln lyfter de klassiska sällskapsspelens uppsving under pandemiåret 2020. Topplistan över aktörens mest sålda spel visar en bred repertoar av såväl tankeknåp och ordvrängande som kunskap om flora och fauna.
Foto: Dreamstime

Här har ni de populäraste sällskapsspelen 2020

Akademibokhandeln noterar ett spelglatt 2020. Pandemin har inneburit mer tid i hemmet, vilket också skänkt ny luft under vingarna för ett lika delar stillsamt som nagelbitande tidsfördriv.

Det litterära lagret åsido har Akademibokhandeln direktinsyn i gemene mans spelande – den av bräde, pjäser, tärning och instruktionskort regisserade varianten. En av både ung och gammal kärt omhudad hobby, vars ofta omnämnda representanter nu har många år på nacken. Exempelvis såg “Monopol” dagens ljus redan 1938, och “Tjuv & polis” 1943.
Under 1950-talet anlände sedan tidlösa familjefavoriter som “Alfapet”, “Den försvunna diamanten” och “Finans”.
Akademibokhandeln framhåller 2020 som ett av bekanta skäl annorlunda år, och att sällskapsspelandet i sammanhanget kan betraktas som en liten positiv ljusglimt i tuffa tider. Man har inventerat sina försäljningsregister och listar nu de spel som var populärast i det egna utbudet.

Topplista sällskapsspel 2020:
1. “När då då?” (Original) – här är utmaningen att placera händelser, personer, platser eller prylar i rätt följd i en tidslinje.
2. “Schack de luxe” – populära serien “The queen’s gambit”, till dags dato sedd av 62 miljoner Netflix-användare, fick under fjolåret allt fler att intressera sig för det klassiska träschacket
3. “Smart10” – utsett till “Årets vuxenspel 2017” och populariteten håller i sig. Ett intensivt, rafflande frågespel.
4. “På spåret”
5. “Bezzerwizzer timeline”
6. “Labyrinth Harry Potter”
7. “Therapy”
8. “Med andra ord 4”
9. “Bezzerwizzer familj”
10. “Skogen 2020”

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS