ANNONS

“Det är nyttigt för deltagarna att träna på serveringsdelen, att möta gästerna och få feedback direkt”, tycker Helena Forsell som är kursansvarig för kockutbildningen på Sjöviks folkhögskola
Foto: Pär Sönnert

Här gjordes både julmat och juldekorationer

SJÖVIK. Inför jul fick deltagarna på Sjöviks folkhögskolas kockprogram ett specialuppdrag

Till julbordet skulle de inte bara laga all mat från grunden, utan även tillverka alla bordsdekorationer.

I fjol lagade deltagarna på kockutbildningen på Sjöviks folkhögskola, utanför Avesta, julbord till hela skolan. I år testades ett nytt grepp.
– Redan efter höstlovet fick deltagarna börja planera för jullunchen till styrelsen. De har bakat bröd och fryst in samt gjort långa planeringslistor och bockat av efter hand. Sedan fick de göra precis allt som ingår i serveringsdelen och även tillverka alla dekorationer till julbordet, säger Helena Forsell, som är kursansvarig för kockutbildningen.
De 16 deltagarna på utbildningen lagade all mat från grunden.
– De lade in sillen och gravade laxen. Delarna av laxen som blev över gjorde de paté av. De får lära sig att ta vara på så mycket som möjligt. Vi försöker tänka miljömässigt, närodlat och ekologiskt, så mycket det går, säger Helena Forsell.
Restaurangläraren Kerstin Sjons har lärt deltagarna att laga mat på restaurangvis.
– Det är nyttigt för dem att träna på serveringsdelen, att möta gästerna och få feedback direkt. Helhetsbilden är väldigt viktig i det här yrket, säger Helena Forsell.

Publicerad i Annonsbladfet Dalarna, Avesta/Norberg v2

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS