ANNONS

Sune Landström och Linus Cederwärn som jobbar på Cykelcentrum hoppas att fler än de ska få jullönen i förväg i år. “Då hinner vi hjälpa kunderna mer”.
Foto: Karin Diffner

Här får anställda lönen en vecka före jul

För att bidra till att sprida ut julhandeln och minska smittspridning har Cykelcentrums ledning bestämt att betala ut decemberlönen en vecka tidigare än vanligt.

– Det här är en bra grej som jag gärna vill haka på och hoppas att fler också gör för att minska trängseln, säger ägaren Per-Åke Pettersson.Gratistidningarnas branschorganisation har uppmanat arbetsgivare att betala ut jullönen tidigare än vanligt i år med tanke på coronapandemin.
“Så kan julhandeln i både presentbutiker och matvaruaffärer spridas ut över en längre period och därmed ge många människor en friskare jul med mindre insjuknande i corona”, skriver organisationen.
En som nappade på den idén är Per-Åke Pettersson på Cykelcentrum i Borlänge.
– Eftersom många brukar handla just på lönedagen så kanske det här kan bidra till att vi sprider ut handeln. Det blir fler dagar att välja på, säger han.
Beskedet har tagits emot positivt av personalen och han tror även att det är bra för affärerna.
– Vi har så stor butiksyta så det är inte svårt att hålla avstånd. Kunderna har också möjlighet att få varor levererade utanför butiken eller hjälp enskilt om de önskar det, säger Per-Åke Pettersson.
Kostar det här något för företaget?
– Nej, kanske lite mer i administration, men annars är det bara en win-win-situation.
Hur har det gått för er annars under coronapandemin?
– Eftersom folk har uppmanats att röra sig och vara utomhus så har vår bransch gått bra, säger Per-Åke Pettersson.
På Cykelcentrum arbetar 15 personer. Några av dem som tidningen pratat med tycker att det vore bra om fler företag gjorde likadant när det gäller decemberlönen.
– Då kan handeln bli mer utspridd och vi får mer tid att hjälpa folk. Nästan varje kund som kommer in behöver ju hjälp här till skillnad från till exempel i en klädbutik där folk sköter sig själva, säger Linus Cederwärn.
Spelar det någon roll för dig personligen att få jullönen en vecka tidigare?
– Nej, mitt största problem är vad jag ska köpa i julklapp – inte när.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS