ANNONS

Handelsbanken stänger sitt kontor i Säter i sommar. Obs: bilden föreställer kontoret i Grängesberg, som också stängdes nyligen.
Foto: Arkiv

Handelsbanken stänger: “Men vi lämnar inte marknaden i Säter”

SÄTER Handelsbanken har beslutat att stänga sitt kontor i centrala Säter. Från och med den 18 juni så hänvisas bankens kunder i stället till kontoret i Borlänge för att uträtta sina ärenden.

I höstas meddelade Handelsbanken centralt att man räknade med att stänga 180 av sina 380 bankkontor i Sverige, en avveckling som skulle ske fram till slutet av 2021. Den 10 maj meddelade Handelsbanken att man kommer att stänga sitt kontor i Säter.

Caroline Forsberg, är länschef för Handelsbanken i Dalarnas län och säger så här till Annonsbladet om beslutet:
– Bakgrunden till vårt beslut att stänga ett antal kontor är att våra kunders efterfrågan förändras och vi följer den som vi alltid har gjort. Numera görs 98 procent av våra bankärenden digitalt och kunderna besöker våra fysiska lokaler alltmer sällan.

Hon fortsätter:
– När kunderna kommer in på våra kontor efterfrågar de allt oftare mer komplex och fördjupad rådgivning. För att kunna möta våra kunders efterfrågan gör vi nu en satsning på att göra våra digitala tjänster ännu bättre samtidigt som vi kommer att utveckla vår kundtjänst på telefon. Dessutom kraftsamlar vi kompetens på färre orter för att kunna möta upp kundernas krav på mer specialiserad rådgivning. Våra kontor är fortsatt väldigt viktiga för oss och våra kunder och Handelsbanken kommer även efter förändringen vara den bank som har flest kontor.

När stänger banken?
– Kontoret i Säter kommer att ha öppet fram till den 18 juni. Därefter hälsar vi alla kunder hjärtligt välkomna till vårt kontor i Borlänge.

Vad vill du/ni säga till de Säterbor som är besvikna över att Handelsbanken försvinner i Säter?
– Det är viktigt att poängtera att vi inte lämnar marknaden i Säter utan att det är den fysiska lokalen som stängs. Vi kommer att kunna vara ännu mer närvarande i näringslivet i Säter och göra ännu fler besök ute hos våra kunder nu när vi utgår från ett kontor med fler medarbetare. Två av våra medarbetare i Säter följer också med till Borlänge-kontoret vilket vi vet att kunderna uppskattar mycket., säger Caroline Forsberg.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 20, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS