ANNONS

En allt högre medelålder i PRO bekymrar ordföranden i Söderbärkeföreningen. Nu föreslår Lars-Erik Gustafsson att man inför en juniorsektion för dem som känner sig för unga för att vara med i “vanliga” PRO.
Foto: Karin Diffner

Lars-Erik vill skapa en juniorgrupp i PRO

SMEDJEBACKEN. PRO-ordföranden i Söderbärke föreslår att pensionärsorganisationen inrättar en juniorgrupp för att få fler medlemmar och sänka medelåldern. – En 65-åring i dag känner sig för ung för att vara med i PRO, säger Lars-Erik Gustafsson.

Lars-Erik Gustafsson är själv 76 år och brukar försöka uppmana jämnåriga som han möter på byn att gå med i PRO.
– Då svarar många: “Nej, jag känner mig inte så gammal”, berättar han.
Det är en känsla Lars-Erik själv känner igen om han jämför sig med sina föräldrar.
– När min pappa var i min ålder då var han mycket äldre både fysiskt och psykiskt. Han var en gammal gubbe och kände sig som en sådan. Men jag känner mig fortfarande som en pojkspoling, säger han.

PRO-medlemmarnas medelålder i Dalarna ligger på 78 år. Den skulle Lars-Erik vilja sänka. Dessutom tror han att även yngre pensionärer skulle må bra av att vara medlemmar i föreningen.
– Det finns ju mycket kul man kan göra tillsammans, säger han.
Därför föreslår han nu att PRO inrättar en junior-grupp för dem som inte känner sig så gamla. När han nyligen tog upp frågan på PRO Dalarnas höstmöte fick han positiv respons.
– De kom fram och tackade efteråt och tyckte att det var en bra idé.
Vilken åldersgräns skulle juniorgruppen ha?
– Det skulle inte vara någon gräns utan från det att man blir pensionär och så länge man känner sig ung. När du blir gammal och skröplig kan du bli vanlig PRO:are, säger han och skrattar.
Vad skulle det i så fall vara för inriktning på junior-PRO?
– Det håller vi på att spåna på nu. Jag tror det är viktigt att ha bra aktiviteter som kan locka in medlemmar. Själva kom jag och min fru med tack vare boulen. Men jag ska fråga mina barn också vad de gillar.
Är det något du ser som lockar många?
– Ja, vi har PRO-gympa som har lockat några att gå med i föreningen. Sedan är det alltid bra med sådant som julbord, lucia och konserter.
I Söderbärke har föreningen luciafirande den 15 december. Den 18 bjuder man alla medlemmar på konsert med den sjungande Ica-handlaren Mikael Vretholm i kyrkan.
– I stället för att vi allihop ska åka till Västerås och gå på konsert så tar vi hit honom istället, säger Lars-Erik Gustafsson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS