ANNONS

En man från Norbergs kommun har dömts till fängelse för flera brott. Han har hotat en man på en krog och även haft narkotika, dopningsmedel och sprängdeg i sin ägo.
Foto: Dreamstime

Hade narkotika och sprängdeg i sin ägo

En man från Norbergs kommun har dömts till fängelse för flera brott. Han har hotat en man på en krog och även haft narkotika, dopningsmedel och sprängdeg i sin ägo.

Mannen, som är i 35-årsåldern, döms nu för flera brott. I mitten av augusti i år har mannen olovligen överlåtit 75 gram cannabis, som är narkotikaklassat, till en annan person. Detta skedde på en adress i Norbergs kommun och på samma adress hade mannen mer narkotika i sin ägo. Det handlade om 235,3 gram cannabis, 136,1 gram (S)-Pregabalin, 1,4 gram amfetamin, 107 tabletter innehållande lorazwepam samt 27 tabletter som innehöll alprazolam.

Han hade även en större mängd dopningsmedel i sin ägo. Det handlar om åtskilliga tabletter och ampuller av 13 olika dopningsklassade preparat. På platsen hade mannen även 250 gram sprängdeg och ett elchockvapen i sin ägo.
Vid samma tidpunkt har även mannen olovligen överlåtit en större mängd dopningsmedel genom att lägga dem i två paket och posta dem. Även detta har skett i Norbergs kommun.

Mannen har erkänt samtliga brott. När det gäller innehavet av sprängdegen har han uppgett att han tog hand om den efter att ett företag hade gått i konkurs, men att han inte hade kollat upp vad som gällde kring ett sådant innehav.
I mitten av augusti 2019 befann sig mannen på en krog i Fagersta kommun. En annan krogbesökare har berättat att mannen sade honom att han och hans familj skulle dödas om inte krogbesökaren var tyst.

Mannen har förnekat brott och uppgett att han såg krogbesökaren på platsen men att han inte alls sagt något till honom. Tingsrätten anser dock att målsäganden har lämnat en trovärdig berättelse och att det inte finns någon rimlig förklaring till att målsäganden skulle ha reagerat med sådan rädsla om han inte hade blivit hotad.
Tingsrätten anser att det är bevisat att mannen uttalat hotet, samt att han har begått de övriga brotten i augusti i år.

Västmanlands tingsrätt dömer mannen för två fall av narkotikabrott, två fall av dopningsbrott samt ett fall vardera av olaga hot, ringa vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen döms till åtta månaders fängelse. Dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd till mannen som han hotade samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS