ANNONS

Basturna i Vasahallen (bilden) i Hedemora och Skönvikshallen i Säter kommer att vara fortsatt stängda ett tag till.
Foto: Pär Sönnert

Gym och simhallar har öppnat igen – med försiktighet

HEDEMORA/SÄTER Vasahallen i Hedemora och Skönvikshallen i Säter öppnade igen i början av veckan. “Det känns roligt att kunna öppna upp, om än i begränsad skala för allmänheten”, säger Malin Lilja Altörn, fritidschef i Säters kommun.

I måndags öppnade Skönvikshallen i Säter simhallen och gymmet. Däremot är bastun och varmbad fortsatt stängt.
– Det är viktigt att veta att när det gäller simhallen kommer det krävas att man bokar in sig på en tid, och det gör man via vårt bokningssystem, som finns på hemsidan, säger Malin Lilja Altörn, i en kommentar till Säters kommuns hemsida.

Det finns vissa förhållningsregler att hålla sig till. Exempelvis har varje besökare en simbana för sig själv och det är endast motionssimning och vattenträning som man får utöva. Gymmet öppnar för maximalt tio personer åt gången.

I grannkommunen Hedemora öppnade Vasahallens simhall och gym den 25 maj, även det med begränsningar.
– Smittläget i Dalarna ligger fortfarande på en hög nivå. Därför öppnar vi bad och gym för allmänheten men med begränsningar under en period framöver, säger fritidschefen Lars-Åke Östlin i en kommentar till Hedemora kommuns hemsida.

Bland annat behöver den som ska simma eller träna boka tid för sitt besök och följa anvisningar i lokalerna. Personalen har skapat in- och utpasseringar till lokalerna för att besökarna ska kunna undvika trängsel.
Besökarna uppmanas även att byta om hemma, eftersom platserna i omklädningsrummen är begränsade. Maxantalet per simbana är två personer. Även i Vasahallen är bastun fortsatt stängd, till dess att smittspridningen gått ner.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 22, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS