ANNONS

Martin Gerhardsson och Mourhaf Abou Moghdeb kan konsten att jonglera och höll knivarna i luften.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Gycklargrupp bjöd på uppvisning och cirkusskola i Nya Lapphyttan

NORBERG I fredags förvandlades Nya Lapphyttan till en arena för en fängslande och roande föreställning för både barn och vuxna. Gycklargruppen Trix bjöd på jonglering, akrobatik och cirkusskola och första föreställningen riktade sig till barn i åldern sex till nio år. Dagen avslutades med en föreställning för elever från årskurs sju till nio. – Det här är en av aktiviteterna i kommunens sommarlovsprogram som vi ansvarar för, säger Katarina Hobro, fritidsledare i Unkan i Norberg.

Maryam Abbas, Mohamed Adikadir och Katarina Hobro från fritidsgården Unkan i Norberg njöt av sol och föreställning i Nya Lapphyttan.
Mourhaf Abou Moghdeb visade prov på akrobatik och balans.
Mourhaf Abou Moghdeb och Martin Gerhardsson såg till att roa och engagera barn och vuxna i Nya Lapphyttan.
Tillsammans med personal från fritids hade många förväntansfulla barn bänkat sig innan aktörerna och inspiratörerna Martin Gerhardsson och Mourhaf Abou Moghdeb intog utomhusscenen.
– Idag kör vi lite kortare föreställning och sedan får barnen prova på lite jonglering, säger Martin Gerhardsson som arbetat med Trix sedan starten 1997.
Han berättar att cirka åtta personer ingår i gruppen som jobbar med humorföreställningar, workshops och eldföreställningar. Genom deras föreställningar och pedagogiska projekt vill de sprida livsglädje och aktivt jobba för ett mångkulturellt, hållbart och roligare samhälle.
– Vi åker runt på olika platser och vi har en egen scen i Västerås, säger Martin Gerhardsson.
De båda medlemmarna från gycklargruppen gjorde ingen besviken och de fick snabbt med sig barnen som under glada tillrop och applåder visade sin uppskattning. Martin och Mourhaf bjöd bland annat på jonglering med käglor, eldfacklor och med machetes. Mourhaf visade också prov på akrobatik i många olika positioner. Han stod på händer och gjorde frivolter både fram- och baklänges och under större delen av tiden var han mest upp och ner.
När det var dags för barnen att testa på jonglering, med bollar och inte med knivar, delades de upp i grupper medan Martin och Mourhaf instruerade. För de barn som väntade på sin tur fanns tid för lek och aktiviteter som exempelvis att gå på styltor.
Fredagen bjöd på strålande sol, värme och mycket mygg men myggen verkade mest besvära de vuxna.
Nu pågår flera sommarlovsprogram i Norberg där bangolf, tennis, målarskola med mera ingår. Den 30 juni arrangerar fritidsgården Unkan en aktivitetsdag utanför Fridahallen.
– Det blir lite blandade aktiviteter, bland annat en klättervägg och en mekanisk tjur, säger Katarina Hobro.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS