ANNONS

Grängesdröm väcks till liv

GRÄNGESBERG. Det brittiska bolag som kontrollerar Grängesbergs gruva konstaterar nu att premien för den typ av högkvalitativ järnmalm som finns under Grängesberg gör gruvan intressant igen.
Brittiska Anglesey Mining som kontrollerar Grängesberg Irons järnmalmsprojekt i Ludvika kommun konstaterar att järnmalmspriset i juli steg till femårshögsta på 129 dollar/ton och nu fallit tillbaka till 90 dollar för 62 procentig järnmalm. De konstaterar i likhet med Nordic Iron Ore att bättre malm betalas med en rejäl premie:
”Premien för material av högre kvalitet vid 65 procent järn och särskilt för 68 procent järn fortsätter att öka, vilket i slutändan kan vara mycket fördelaktigt för Grängesbergprojektet”.
Grängesprojektet har hållits på en mycket låg nivå sedan 2014.
”Priser för den premiumprodukt som Grängesberg skulle producera har uppmuntrat oss att söka alternativa utvecklingsstrategier för att föra projektet framåt”, skriver Anglesey i rapporten där man bedömer att man kommer att återkomma i frågan framöver.
Grängesberg Iron AB har avstått från att förnya sina undersökningstillstånd runt den vattenfyllda gruvan vilket lett till att NIO:s förre vd Christer Lindqvist via bolaget Grängesberg Exploration AB beviljats tillstånd att undersöka djupmalmen en kilometer under Spendrups bryggeri samt området mellan Grängesberg och Blötberget.
Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Ludvika/Smedjebacken vecka 9-2020
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS