ANNONS

Lena Fredriksson, Lena Eriksson och Solveig Bodare hoppas att de nya lokalerna ska fyllas av glädje och angelägna samtal.
Foto: Karin Diffner

Gränden – en lokal för angelägna möten

SMEDJEBACKEN. Visserligen har lokalerna varit klara ett tag, men Träffpunkt Gränden har på grund av pandemin inte kunnat användas förrän nu. – Det finns ett stort behov av en samlingspunkt för gamla och anhöriga, så det känns jätteroligt att vi kan öppna den nu, säger Monica Forsgren, omsorgsnämndens ordförande.

Ballonger prydde den lilla anonyma dörren bakom apoteket vid Postgränd när Monica Forsgren (S) klippte bandet. Att Träffpunkten Gränden ligger där den gör tycker hon är lämpligt med tanke på att alla kanske inte vill skylta med att de går dit.
– Det är centralt men ändå lite bakom, säger hon.
I Grändens lokaler huserar nu hälsofrämjaren Solveig Bodare, Lena Fredriksson som “basar” över väntjänsten och Lena Eriksson som arbetar som demensvårdsutvecklare och anhörigsamordnare.
– Det är mycket som vi kan samarbeta om, säger Solveig.

Lena Eriksson har sedan pandemirestriktionerna släpptes märkt av att det finns ett uppdämt behov från anhöriga till långtidssjuka av att prata och att få göra något.
– Jag har efterfrågat en lokal länge, så nu hoppas jag att det blir lite fart här, säger hon.
Till Gränden ska den som vill kunna komma spontant under vardagar, men för att vara säker på att få träffa någon så är det bäst att boka tid.
– Vi är ju också ute på aktiviteter ibland, förklarar Lena.

Vissa fasta aktiviteter kommer att ordnas, till exempel anhörigcaféer.
– Så småningom ska vi också att ha utbildningar, cirklar, rörelseträning och sådant som taktil massage, berättar Solveig.
Men verksamheten kommer inte enbart att vara förlagd till centrala Smedjebacken. Ett arbete pågår med att informera i bystugorna runt om i kommunen. Även där kommer det att erbjudas olika typ av verksamhet beroende på vad invånarna vill.
– Vi får ju inte glömma byarna, säger Lena.
Förutom med ballonger och bandklippning firades den nya lokalen med tårta och öppet hus en hel eftermiddag.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS