ANNONS

Grådös jubileumsost Svenska kyrkans vapen för flickors rätt

HEDEMORA z –Tänk på vad en skiva omtanke kan ge, säger diakon Marie Pederbyl när församlingen börjar sälhja Grådö mejeris jubileumsost som julost. ,.

Diakon Marie Pederby i Hedemora, Husby och Garpenbergs församling inledde nyligen tillsammans med Sofia Olsson Hjort och Inger Backlin församlingens årliga julinsamling i Gallerian i Hedemora..
Det har gjorts med prästost på andra ställen i Sverige berättar Sofia Olsson Hjort men här i Hedemora har församlingen och Grådö mejeri funnit varandra.
Nu hoppas församlingen att de med lokalproducerad jubileumsost från Grådö/Falköpings mejeri ska kunna samla in 35 000 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete (som förr kallades Lutherhjälpen eller Svenska kyrkans mission) under namnet ACT Svenska kyrkan.
Marie Pederby berättar varmt om att pengarna man får in på osten fram till jul och under insamlingstiden fram till 6 januari ska gå till arbete mot de orättvisor och övergrepp som en flicka kan drabbas av runt om i världen.
– Årets julinsamling som handlar om de orättvisor och övergrepp som en flicka drabbas av bara för att hon är flicka. Det kan vi aldrig acceptera. Stöd därför insamlingen genom att köpa lokalproducerad julost, säger Marie.
Med 1000 ostar hoppas man att det ska leda till samtal mellan kyrkans präster och ideellt arbetande församlingsmedlemmar om vad man kan göra om man istället väljer en ost som julgåva eller ser det som en skiva omtanke.
Dagen därpå så var prästen Anna Jonsson vid Ica Supermarket som skapade en mötesplats och så fortsätter församlingen att möta människorna runt om i församlingen under hela julinsamlingen där man också lockar storköparna av ost med utlottningar den 18 dec kl 15 på våffelcafé i S:t Paulusgården.
Osten kan man också beställa på församlingens hemsida.

Publicerad Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v50

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS