Laktosfri satsning på mejeriet i Grådö

Staffan Eklöv, mejerichef och Johan Eld, produktionschef skålar och smakar på den första laktosfria mjölken som producerats på Grådö mejeri.
Foto: Rebecca Linder
GRÅDÖ. I veckan var det premiär för tillverkning av laktosfri mjölk på Grådö mejeri som även fyller 65 år i år

De senaste åren har verksamheten här stadigt vuxit och allt flera gårdar levererar sin mjölk till Grådö.
– Drivkraften är naturligtvis konsumenternas önskan att köpa lokalt. Vi har väldigt stor åtgång på cremé fraiche, och gräddfil men även mycket mellanmjölk och standardmjölk, berättar Staffan Eklöv, mejerichef

Nu i veckan så var det alltså premiär i tillverkningen av laktosfri mjölk. De har investerat i en helt ny maskin, ett ultrafilter, där laktosen silas bort.

Läs mer i kommande helgs nummer av Annonsbladet (Hedemora/Säter).

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HEDEMORA. Det blev inget medaljregn över mikrobryggerierna i Dalarna vid årets Stockholm beer festival, men Oppigårds utanför Hedemora fortsätter ta guld och ett silver för Hedemora porter.
SÄTER. Prospekteringsföretaget som letar efter en zink och silvergruva utanför Säter hoppas med nya borrningar på att återstarta sveriges äldsta silvergruva.
SÄTER/AVESTA Säters volleyboll är tillbaka i Elitserien. Truppen består av många spelare från Säter och Avesta. – Det blir en utmaning för oss varje helg, säger ordföranden Per Eriksson.