Gott om hästkrafter i Avesta

Avesta får hjälp på traven i ambitionen att växa av framgångsrika utövare av hästsport.

Nicklas Westerholm ses av många som det största framtidsnamnet inom travet. Hästarna som formas i Axelsbo vinner i snitt var fjärde gång de startar.
Den häst som har travat in mest pengar på kontot, drygt 3,4 miljoner kronor, heter Going For Gold Zaz och är född och uppväxt i Avesta. Haido Haydo, krogprofil i staden, är mannen som framgångsrikt lagt avelspusslet.
Travesta, förlåt Avesta, har en tradition att vårda. Förr var det oftast Björn Linder som spred skräck bland konkurrenterna.
Nästgårds, i Råby, föder Pernilla Nilsson upp goda galoppörer. I listan över hästar som fötts på gården finns två miljonärer, Casanova Star och Snake Lake.
Hästkrafter och oval är en vinnande kombination även på en annan adress i Avesta. I Brovallen rustar Masarna som bäst för att återta platsen överst på speedwayens tron. Alla förare som körde semifinalen förra säsongen har valt att stanna. Det kan visa sig vara guld värt.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Törs skriva att jag gillar Zlatan. Törs till och med tycka att han är värd att stå som staty i Malmö.
Försöker motstå frestelsen att bli en felfinnare. Just nu känns den uppgiften ganska tuff.
Måndag morgon. Kaffebryggarens gurglande överröstas av ljudet av tunga regndroppar som landar på rutan som förbinder mitt köksbord med yttervärlden.