ANNONS

Anna Höglund, barn- och ungdomsbibliotekarie i Säter, tillsammans med bibliotekets egna gosedjur som hoppas få sällskap av andra gosedjur vid de två övernattningarna som planeras på biblioteket.

Gosedjur får övernatta på biblioteket

SÄTER Säters bibliotek blir pensionat vid två tillfällen i sommar. Gästerna ska vara mjuka, kramvänliga och inte så stökiga. Det handlar om gosedjur som barn får lämna in på biblioteket och sedan hämta ut dagen efter.

Idén om gosedjursövernattningen fick personalen på Säters bibliotek från andra bibliotek som gjort liknande saker.
– Barnen får komma och lämna in sitt gosedjur hos oss och sedan får de låna med sig en bok hem, samma bok som vi kommer att läsa för gosedjuren på kvällen. Dagen efter, eller dagen efter det, får barnet komma och hämta hem sitt gosedjur. Då får barnen även ett häfte med bilder på vad gosedjuren har gjort tillsammans under natten, berättar Anna Höglund, barn- och ungdomsbibliotekarie i Säter.

Den första övernattningen sker onsdagen den 30 juni och den andra den 11 augusti. Ingen föranmälan krävs.
– Ett par förskoleavdelningar ska lämna in ett gosedjur från hela avdelningen, säger Anna Höglund.

Biblioteket har tre gosedjur, Elefanten Elsa, Lejonet Lena och Apan Arnold, som ska försöka hålla reda på allt bus under övernattningarna.
– Vi kommer även att lägga ut bilder på vårt Instagramkonto om vad gosedjuren gör, så att barnen kan se det hemifrån. Vi hoppas att flera barn kommer att nappa på detta. Men de kanske inte vill lämna bort sitt absoluta favoritgosedjur, säger Anna Höglund.

 

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 26, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS