ANNONS

Ensemblen för årets revy “Hoorndal.kom” är laddade och ser fram emot de kommande 21 föreställningarna på Kulturforum.
Foto: Therese Asplund

Google i fokus i kommande revyn

HORNDAL. Arbetet med Horndalsrevyn “Hoorndal.kom” som har premiär på nyårsafton är nu i full gång.

I år är det rekordmycket av sångtexterna och sketcherna som är egenproducerade.
– Cirka 93 procent av texterna är egenproducerade, sångtexter och sketcher, säger Tommie Hildman i produktionsgruppen.

I år är de en grupp på åtta personer som jobbar med att skriva manus, sångtexter och sketcher.
– Vi har träffats sedan början av året ett par gånger i månaden, spånat idéer, skrivit, läst och ändrat. Vi tycker att det är viktigt att försöka hitta mycket lokalt material, säger Tommie Hildman.

Han har medverkat i Horndalsrevyn sedan 1977 på olika sätt. I år tar han klivet ner från scenen eftersom han drabbades av en hjärtinfarkt i samband med repetitionerna av den senaste revyn. I år lägger han alltså fokus på att jobba med revyns innehåll.
– Självklart kommer vi att belysa Googles eventuella etablering här i Horndal, det går liksom inte att komma ifrån, säger Tommie.

I första akten blir det bland annat en minimusikal som heter Google och som anspelar på vad som skulle kunna hända i Horndal vid en etablering. I övrigt så är den lokala politiken och valet också något som uppmärksammas. Det blir mycket sånger och sketcher. Bland annat så har Hedda Hildman, 12 år, skrivit rapen “jämställd tjejidrott” med musik och arrangemang av Ola Söderberg och Elin Öhman. Det är Elin som kommer att framföra rapen.

– Horndalsrevyn är en lokalrevy men kan ses av alla med mycket god behållning även om man inte bor i kommunen, framhåller Tommie Hildman.
Nytt för i år är att Martin Ahlvin regisserar, ny kapellmästare är Micke Svahn från Hedemora och för koreografin står Carina Wartin-Lidholm. Ytterligare en nyhet i år är att ensemblen får hjälp med sånginstudering av Mikaela Eriksson. Biljetterna är släppta och det blir totalt 21 föreställningar med premiär på nyårsafton. Sista föreställningen blir 16 februari.

Kerstin Bohlin har medverkat i ett stort antal uppsättningar av revyn sedan 1985/86.
– Det är roligt att repetera och lära sig nya saker. Det låter som en klyscha men vi blir som en stor familj under den här revyperioden och det är så roligt när det kommer publik och man märker att de blir underhållna, skrattar och applåderar, säger Kerstin Bohlin.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 44 2018. 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS