ANNONS

Klubbchefen Tommy Staf ser fram emot ännu en – vad han hoppas – lyckad säsong för Hagge GK.
Foto: Veronica Rigtorp

Golfutmärkelse inspirerar klubbchefen

SMEDJEBACKEN. Efter en rekordsäsong, nysatsningar och en fin utmärkelse från golfspelarna är Hagge GK:s klubbchef nu glad att säsongen drar igång igen. – Det känns oerhört inspirerande, säger Tommy Staf.

Fjolåret blev ett mycket lyckat år för Hagge golfklubb. Antalet bokade ronder ökade från 25 000 till 40 000. Antalet medlemmar ökade med hundra personer. Och antalet ronder per person ökade med i genomsnitt nio.
– Mycket beror väl på att det är en coronasäker idrott men också på att det är något man kan hålla på med hela livet, säger klubbchefen Tommy Staf.

Intresset för greenfeespel ökade också. Hela 6 000 icke-medlemmar kom till Hagge för att spela, vilket var en ökning med 2 200 från året före. Det är också de “utsocknes” spelarna som har gett golfbanan så höga poäng att den utsetts till den bästa i Sverige av Golfhäftets gäster.
– Det är cirka 200 av banorna som är med där och vid en samlad bedömning av golfbanan, bemötande, restaurang och värde för pengarna så utsågs vi till den bästa i hela landet. Riktigt roligt, säger klubbchefen stolt.
Även tidigare har golfbanan legat bland de tio bästa, men nu lyckades man alltså nå den absoluta toppen.
–Vi har försökt förbättra oss år från och år och det ger ju resultat.
Golfbanan öppnade den 20 april i år och redan nu finns ett sug från gäster att boka tider, ställplatser, stugor eller hotellrum i närheten.
– Det ringer och mejlas dagligen. Den mest eftertraktade tiden är klockan tio på lördagar och de börjar bli uppbokade, säger Tommy Staf.

Även i år har det skett förändringar. Bland annat har man sett till att förbättra ställplatser, restaurangen har byggts ut både när det gäller kök och uteserveringen.
– Det är många som kommer hit bara för att äta eller fika. Det ser vi också när det gäller padelbanorna som är fullbokade hela tiden. Men de har inte vi själva utan det är VB Padel som hyr mark av oss, säger Staf.
Vilken dag som helst når Hagge GK ett medlemstal på 13 000 och taket börjar därmed bli nått, menar klubbchefen
– Det gäller ju att få en balans så att man kan ta emot alla. Det är mycket logistik, men som tur är har vi jättebra personal som ställer upp så att vi ska kunna använda banorna så mycket som möjligt under den ljusa tiden.
Även är det gäller personal har klubben kunnat öka antalet helårsanställda med två personer till sju. Ytterligare 15 personer är säsongs- eller timanställda.
Ett av årets projekt är att bygga om några hål vid länsvägen för att ändra riktning och minska risken för olyckor. Men det kommer att ske under höst och vinter och beräknas vara färdigt nästa år.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS