Golf ska få unga att röra på sig

VBU-eleverna Erik Berglund och Felix Boström är involverade i utbildningen Lokal idrottsprofil golf och har tillsammans med sin kamrat Vilma Lennholm från ABB Industrigymnasium kommit i gång med projektet för barn och unga att få prova på golf.
Foto: Marija Ratkovic Vidakovic
Elever vars utbildningsväg inriktar sig mot lokal idrott har startat ett projekt med syfte att locka fler unga att prova på golf.

Eleverna Erik Berglund och Felix Boström, som valt utbildningen Lokal idrottsprofil golf, har tillsammans med sin kamrat Vilma Lennholm från ABB Industrigymnasium kommit på en idé att utnyttja golfens alla anläggningar på Hagge GK. Där kan föreningarna och klubbarna runt om i Ludvika och Smedjebacken prova på golf.
– Vi vill att ungdomar och barn ska komma ut och röra på sig i dessa coronatider – då golfen är en väldigt bra sport på det viset. Vi har inte kroppslig kontakt och håller avstånd under en golfträning, berättar Erik och Felix.

Kort sagt, de vill ge klubbar/föreningar inom andra idrotter som jobbar med barn och ungdomar mellan 13 och 20 år, en möjlighet att komma och prova på golf. De förbereder och leder prova på-tillfällen. Varje träff är 1,5 timme lång och deltagarna är organiserade i en grupp med sex personer

Varje lag kommer att få betala i en symbolisk summa, som går att söka bidrag för hos Sisu. Dessa pengar kommer att gå till Hagges juniorverksamhet.
Projektet har också fått ett bidrag på 15 000 kronor från Sisu. Hittills har fyra lag anmält sig, bland annat handboll- och bandylag.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Falu gruva gläntar på dörren till dåtiden. En gruvarbetarbostad hälsar välkommen in i vad som var. Ett rustikt och vackert tidsdokument som än i dag färgar Falun.
Falun utgör hemmaplan för ett nystartat fotbollsläger på Kopparvallen i juli. Som arrangör hittas friska fotbollsformationen Mono Loco Generation.
Fredrik Hammarbäck har utsetts till Årets pedagog av Ludvikas Rotaryklubb.