ANNONS

Den 20 maj släpper Sätermusikern Esbjörn Lilja, som gör musik under artistnamnet Godlike Bear, sitt andra album.
Foto: Kål Berit Sens

Godlike Bear släpper sitt andra album

SÄTER I maj släpper Sätermusikern Esbjörn Lilja, som gör musik under artistnamnet Godlike Bear, sitt andra album som heter “Antisocial Media”. – Ganska säregen musik, säger han om skivan.

2018 släpptes debutalbumet “Rites of Passage”. I maj släpper Godlike Bear sin andra skiva, “Antisocial Media”.
– Det är folkpop. Ganska säregen musik, kan man säga. Den skiljer sig mycket från den första skivan som jag gjorde helt själv. Den var mer avskalad och sparsmakad medan den nya skivan är mer instrumentell och där flera gästmusiker medverkar, säger Esbjörn Lilja som bor i Säter men ursprungligen kommer från Sundsvall.

För ett par år sedan besökte han festivalen Live at Heart i Örebro och lärde där känna Fede Cabral, en musiker och producent från Argentina.
– Vi började snacka om att göra saker ihop och sedan höll vi kontakten över nätet innan han kom till Säter och bodde hos mig i en månad under fjolåret för att spela in skivan, berättar Esbjörn Lilja.

I en film på sin Youtube-kanal berättar Esbjörn och Fede mer om hur skivan kom till. Där visas även flera av de instrument som användes under inspelningarna. En av gästmusikerna på skivan är Federico Estevez, även han från Argentina.

– Han spelade in slagverk och elektroniska toner, säger Esbjörn Lilja som även blev pappa i höstas, under inspelningen.
– Så jag har inte direkt haft någon tid till att planera någon releasefest för skivan. Vi får se om det blir någon sådan, säger han.

Inför albumsläppet släpper han tre singlar, med en månads mellanrum. Den första singeln släpptes den 20 februari och de efterföljande den 20 mars och den 20 april. En månad senare, den 20 maj, kommer hela albumet.

– Skivan heter “Antisocial Media”. Det är motsatsen till sociala medier och texterna handlar om sådana saker, de dåliga sakerna som sociala medier gör med oss människor och hur dumma i huvudet vi blir av sociala medier, säger Esbjörn Lilja.

Hur länge har du sysslat med musik?
– Godlike Bear har jag haft i ett par år men jag har sysslat med musik sedan jag var 15, 16 år. Nu är jag 39, så det har blivit några år i olika konstellationer, säger Esbjörn Lilja.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 13, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS