ANNONS

Tre UF:are med olika verksamhet. Från vänster Ina Holgersson med Lilla hjärtat UF, Sofia Svensson med UF-företaget Perro Pelugueria och Madeleine Vonrud med Power Ful UF.
Foto: Veronica Rigtorp

Goda råd till driftiga elever

Ludvika. Dagen började i aulan med inspirationsshow av UF Dalarnas inspiratörer som var på besök.

Dagen började i aulan med inspirationsshow av UF Dalarnas inspiratörer som var på besök.
Därefter var det presentation i Draknästet med chefer och företagsledare från det lokala näringslivet.
I rum A6 satt drakarna Tobias Wångmar från G.S Bil samt egenföretagarna Emma Graaf och Johan Brokmark och tog emot nervösa och pirriga elever.
De tyckte det var roligt att höra elevernas idéer och berättade att det var väldigt spritt hur väl förberedda och genomtänkta deras UF var. En del har hela konceptet klart, andra en liten tanke.

Ida Nygren och Naima Ise som presenterade sitt företag Som Swede Desserts UF fick mycket positiv respons av drakarna, som verkligen gick i gång på deras idé om en receptbok med svenska och somaliska recept på svenska.
– Ni skulle kunna bredda med information om landet, tipsade Emma.
– Var recepten kommer ifrån, fortsatte Johan
Drakarna kom också med tips på bokförläggare. Idéer som uppskattades av Ida och Naima. Med i deras företag finns också Amanda Munther som var sjuk vid UF-kickoffen.

UF Gadget Guys som precis varit inne på grillning i nästet stod och pratade med läraren Magnus Barkskog. Killarna tyckte att de fått bra feedback och goda råd av drakarna.
Deras UF-företag ska sälja mobiltillbehör och de fick tips om marknadsföring bland annat.

Några som väntade på sin tur i nästet var bland andra Madeleine Vonrud, med Power Ful UF som gör armband med feministiskt budskap, Sofia Svensson med UF-företaget Perro Pelugueria som klipper spanska vattenhundar.
– Jag har gjort det väldigt länge så jag har redan en kundkrets. Tänkt tidigt att jag skulle driva det som UF och kanske fortsätter jag efter UF-året, säger Sofia och tillägger att hennes mamma har kenneluppfödning.

Ina Holgerson med Lilla hjärtat UF gör armband till förmån för hjärtsjuka barn.
– Jag var själv hjärtsjuk som barn och har många i min närhet som är hjärtsjuka, berättar Ina.
Efter välförtjänst lunch fick elever medverka vid Advisory camp i matsalen som innebar mingel med lokala företagare och UF-elever, samt en chans att nätverka.

– Fredag 26 oktober har vi lyckats att få hit den före detta idolvinnaren Eric Grönwall samt hans kompanjon, multientreprenören Simon Vikström. De håller en gratisföreläsning för UF-elever runt om i Sverige och vi har blivit utvalda att få välkomna dem hit, informerar Carina Karlsson Flink, lärare i handel, service och entreprenörskap, dipl. lärare i Ung Företagsamhet, arbetslagsledare Handels och administrationsprogrammet vid VBU.
– Vi på VBU kan stolt säga att vi är en skola i framkant gällande UF och det bevisar vi gång på gång. I år har vi rekordmånga företag och Ludvika ligger i topp.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 41 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS