ANNONS

Gnagande gangstrar

“Pling”. Fingrade fram en textrad på min telefon – som påstås vara en smart sådan – och tog del av ett meddelande som bäst kan beskrivas som ett larm.

Lås, larm och kameraövervakning hade inte förmått att förhindra oönskade besök i vårt hem.
Spår i form av tandavtryck och utsläpp hade säkrats på brottsplatsen. Dessa påvisade att förövaren var småväxt och förmodligen förflyttade sig på fyra ben.

Brottslingen befarades vara en del av ett gäng som med våra vinteräpplen under västen befarades locka hangarounds och att dessutom skapa bättre naturliga förutsättningarna för att med gemensamma krafter producera fler prospects.
Det är naturligtvis pest att få besök av objudna gäster, speciellt sådana som avslutar måltider med att göra utsläpp i skafferiet.

Den utrustning som sedan tidigare installerats i vårt hem gav bevisligen inte skydd nog. En teori är att kraften i de elektriska impulser som skulle avskräcka inkräktare försvagats så mycket att de inte längre gav önskad effekt.

Vi bestämde oss ändå för att ge metoden ännu en chans. Besöket hos den tänkta leverantören blev inledningsvis en skräckupplevelse. Prislappen på det fångstredskap som påstods vara det bäst fungerade omfattade fyra siffror. Dyrgripen kan – om jag fattat rätt – tala om för min telefon att förvarna om oönskade besök. Finessen väckte ingen inköpsimpuls.

Sneglade snålt mot raden av fällor vars pris angavs med två siffror. En gemensam nämnare för dessa mordiska redskap är att dessa måste tömmas manuellt. För rått för mig.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS