ANNONS

Christopher Nilsson & Fredrik Rönning försåg besökarna med fikabröd. Här är det Göte Stenberg och Ann-Marie Gardsiö som blir serverade.
Foto: Veronica Rigtorp

Gläntade på dörren till nya serveringen

SMEDJEBACKEN. Gläntans restaurang återinvigdes efter omfattande renoveringar.

Skönsjungande Pro-kören med musiker stod för underhållningen. Kommunalrådet Fredrik Rönning höll tal och serverade fikabrödet tillsammans med kommunens kostchef Christopher Nilsson.

Efter omfattade renoveringar av Gläntans restaurang har det nu blivit ett fullskaligt produktionskök, som kommunens övriga boende, kan man nu erbjuda platslagad mat.
Under måndagen serverades den första lunchen och snabbt fylldes serveringen med hungriga gäster.
– Det känns fantastiskt att vara igång igen och att vi nu lagar maten här på plats, säger kostchef Christopher Nilsson.

Den renovering som nu gjorts blev av tidigare än beräknat. Från början var tanken att Gläntan skulle renoveras först 2019 – 2020.
– Jag var i våras i kontakt med Fredrik i ett annat ärende och så kom vi att tala om Gläntans akuta behov av uppfräschning av köket, och då fattades beslut om att bygga produktionsköket redan nu, förklarar Christopher Nilsson.

Tidigare var mat så kallad koka-kyl som värmdes upp. Nu är Gläntans äldreboenden utrustats med fullskaligt produktionskök. Förutom lunchservering kommer det under en tid att på prov serveras middagar varje onsdag.

En annan nyhet är fikaservering på vardagar vid tvåsnåret, avslöjar Madeleine Nilsson, som jobbar på Gläntans restaurang.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 49 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS